Jong FC Utrecht scoorde vanavond (maandag) voor de vierde keer op rij een driepunter in Divisie B. Twaalf uit vier is in die competitie nu de score van de Utrechtse talenten, mede dankzij de zwaarbevochten 2-3 zege op Jong FC Dordrecht. FCUtrecht.nl sprak over de zege in Dordrecht met trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht.

"We hebben verzuimd afstand te nemen van Jong FC Dordrecht", constateerde trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht na afloop van de partij in de catacomben van het Riwal Hoogwerkers Stadion. Op het kunstgrasveld aldaar had zijn team in Jong FC Dordrecht een pittige tegenstander gehad. "Je weet hoe die ploeg speelt op een gegeven moment. Spits erbij, lange ballen. We lieten ze tot twee keer toe in de wedstrijd komen, en dan mogen we nog van geluk spreken dat ze bij een 2-3 stand een bal op de paal schoten."

De ene week een spetterende 8-0 zege op Jong De Graafschap; bijna fluitend. Zeven dagen later een zwaarbevochten driepunter. Het kan verkeren. "Een totaal andere wedstrijd, een heel andere tegenstander ook", zei Pronk. "Jong FC Dordrecht zette veel meer druk, had een veel hogere handelingssnelheid dan de ploeg waar we vorige week tegen speelden. Er zat een idee achter het voetbal dat ze speelden."

"Wij begonnen heel goed. Direct vanaf de aftrap hadden we al kunnen scoren", vertelde de oefenmeester van Jong FC Utrecht. "Maar te vaak was de eindpass slecht. Daar schortte het aan. We gaven de 2-3 te makkelijk weg, ook. Daardoor moesten we een half uur lang een voorsprong verdedigen en over de streep proberen te trekken. Dan komt het aan op slimmigheidjes, op goede keuzes maken. En dus heb je echt wat aan de wedstrijd van vandaag. Het is, voor de ontwikkeling van de spelers, goed om verschillende soorten wedstrijden te spelen."