In een wedstrijd waarin kansen zeldzaam waren, verloor Jong FC Utrecht vanmiddag (dinsdag) van FC Oss, dat in het Frans Heesen Stadion uit een stilstaande spelsituatie de enige goal van de wedstrijd maakte (1-0). FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg over de nipte oefennederlaag.

"Ik ben ontevreden over het niveau van ons aanvalsspel", zei Pronk in de spelerstunnel van het Frans Heesen Stadion. "Als je negentig minuten lang speelt tegen een ploeg die niet of nauwelijks van zijn eigen helft komt, dan is het onvoldoende als je maar tot één echt grote kans komt."

'Geen moment onder druk gestaan'
Die ene kans kwam er in de eerste helft, maar Gyrano Kerk slaagde er niet in de bal binnen te schieten. Hij, maar ook andere voorhoedespelers, hadden zomaar tot méér mogelijkheden kunnen komen. "Alleen al na de rust gebeurde het vier, vijf keer dat we een twee-tegen-één of een drie-tegen-twee niet goed uitspeelden", zei Pronk. "Dat we meekunnen met deze ploeg, die in de middenmoot van de Jupiler League staat, daarover heb ik geen enkele twijfel. Verdedigend hebben we ook geen problemen gehad vandaag, we hebben geen moment onder druk gestaan. Maar dat we maar tot één kans komen, dat is niet goed."

Vizier op Jong PEC Zwolle-uit
"Dat Rodney Antwi vandaag zijn rentree maakte, is positief", ging Pronk verder. Hij gaat met zijn team nu de pijlen richten op de competitiewedstrijd van maandag: Jong PEC Zwolle-uit. "We zijn weer een ervaring rijker na vandaag. In aanvallende situaties maakten we de verkeerde keuzes; nou, daarmee kunnen we dan weer aan de slag."