Lee: 'Spelers maken goede ontwikkeling door'

25 februari 2015
Utrechts vijftal actief bij selectie-activiteiten vertegenwoordigende jeugdteams in De Meern.

Vijf talenten van FC Utrecht waren afgelopen week actief bij door de KNVB gehouden selectie-activiteiten in De Meern. Cas Odenthal, Stijn Schilder en Mohamed Mallahi kwamen in actie met het schaduwelftal van Oranje Onder 15. Raymond Huizing en Achraf Zeddi waren opgeroepen voor een stagedag met Oranje Onder 14. Een goed teken, zo vindt Hoofd Opleiding & Technisch Manager Henny Lee van FC Utrecht.

"Feit is dat er steeds meer jeugdspelers van FC Utrecht voor de nationale teams in beeld komen", zegt Lee. "En dat onze teams over het algemeen goede resultaten neerzetten en allemaal op het hoogste niveau spelen. Dit zijn mooie indicaties dat onze spelers de laatste jaren een goede ontwikkeling doormaken en dat onze huidige intensieve werkwijze zijn vruchten begint af te werpen."

'Sofyan gaat een mooie toekomst tegemoet'
Lee was één van de velen die genoot van het optreden van Sofyan Amrabat, die afgelopen weekend de volle negentig minuten maakte in het vlaggenschip van FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. "Vanuit het huidige opleidingsmodel breken al een aantal spelers door, zoals Sofyan. Hij toonde in Almelo nog maar eens aan van waarde te zijn en gaat een mooie toekomst tegemoet. We zitten echter nog steeds in een proces dat inmiddels ruim drie jaar loopt, maar ook nog een paar jaar nodig heeft om volledig te slagen. We zien dat er veel talent aankomt en recentelijk hebben we om die reden ook een viertal jeugdspelers gecontracteerd. Nog veel andere goede spelers zijn in ontwikkeling. Met de allerjongste jeugd, de E-pupillen, zijn we dit seizoen gestart en daarvan gaat FC Utrecht in de verre toekomst ook veel profijt hebben."

Doorontwikkelen
"We zijn, samenvattend, zeer tevreden over de ontwikkeling van onze jeugdopleiding en we weten dat we deze in de toekomst nog verder kunnen optimaliseren", vervolgt Lee. "De jeugdopleiding is belangrijk voor FC Utrecht en we werken hard door aan de verdere ontwikkeling ervan.