Oranje Onder 17, met de FC Utrecht O17-talenten Jelle de Lange en Giovanni Troupée in de basis, was gisteren (dinsdag) met 1-0 te sterk voor Portugal Onder 17. Dankzij die nipte zege eindigden de Nederlandse voetballers als tweede bij het Algarve Tournament.

Een doelpunt in blessuretijd van Jay-Roy Grot van NEC/FC Oss besliste het duel met de Portugezen, die zich geen weg wisten te banen door de Nederlandse defensie. Daarvan maakte Giovanni Troupée één helft deel uit; voor Jelle de Lange waren de volledige tachtig speelminuten weggelegd. Odysseus Velanas, het derde FC Utrecht O17-talent dat met Oranje Onder 17 in Portugal verbleef, kwam in het slotduel van het toernooi niet in actie.

Afgelopen week won Oranje Onder 17, toen met De Lange en Troupée, al met maar liefst 7-0 van Engeland Onder 17 en werd er, in een duel waarin Velanas meespeelde, met 0-1 verloren van Duitsland Onder 17, dat het toernooi won.

Oranje Onder 17 maakt zich nu op voor de zogeheten Eliteronde. Die vindt volgende maand plaats in Nederland en tijdens dat toernooi kan plaatsing voor het Europees Kampioenschap worden afgedwongen. De Nederlanders spelen tegen Georgië Onder 17 (12 maart, Schijndel), Noord-Ierland Onder 17 (14 maart, Gendt) en België Onder 17 (17 maart, Schijndel).

VriendenLoterij steunt FC Utrecht Acdemie
De Lange, Troupée en Velanas spelen in de de FC Utrecht Academie die wordt gesteund door de VriendenLoterij. Deze vruchtbare samenwerking draagt al vele jaren bij aan een constante stroom van talenten naar het eerste elftal. Wie weet speelt dit drietal in de toekomst ook in Stadion Galgenwaard. De jeugd is onze toekomst! Wil jij meebouwen aan de toekomst van FC Utrecht? Steun de VriendenLoterij en maak daarnaast kans op grote prijzen. Koop nu -HIER- een lot van FC Utrecht en speel mee voor de leukste eredivisieprijzen, zoals seizoenkaarten, een 'meet & greet' en fanshopcadeaukaarten.