FC Utrecht O14 - AZ O14 1-1

Vandaag werd een begin gemaakt met de winnaarscompetitie landelijke competitie BVO's Onder 14. Voor FC Utrecht O14 betekende dit de thuiswedstrijd tegen AZ O14. FCU speelde de gehele wedstrijd goed en naar de intenties. Naar voren gericht, met lef en door het midden. AZ werd vroeg vastgezet en dit leverde enige mogelijkheden op. AZ was niet gevaarlijk de eerste helft en creëerde geen kans. Één minuut voor de rust kwam FCU verdiend op een 1-0 voosprong.

In de rust wisselde trainer Marcel ven der Net niet. FCU begon goed aan de tweede helft en was heer en meester. Echter kregen de bezoekers één kans en werd de stand onverdiend 1-1. In de resterende tijd probeerde FCU door goed opbouwend voetbal alsnog de wedstrijd te beslissen. De eindstand bleef echter 1-1. Volgende week de uitwedstrijd naar PSV O14.

sc Heerenveen O15 - FC Utrecht O15 1-6

Eerder dit seizoen stond deze uitwedstrijd ook al op het programma en ging de overwinning met 0-2 naar FC Utrecht O15. De nummer 3 en 4 van de vorige competitie waren gewaagd aan elkaar en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Beide teams gingen in de eerste minuten gelijk op aan elkaar. Een speler van SC Heerenveen ging alleen op de keeper af, welke de bal wist af te stoppen. Ook FCU kreeg haar kansen, middels een kopbal uit een hoekschop op de lat en een aantal kansen die net naast gingen of door de keeper van SC Heerenveen gestopt werden. Toch was het één minuut voor rust FC Utrecht met de voorsprong. Na een goede actie en een voorzet vanaf de zijkant, kon de bal van dichtbij binnengekopt worden.

De tweede helft, zo bleek achteraf, zou een doelpuntenfestijn worden. Al na één minuut was het 0-2 voor FCU, na een verkeerde terugspeelbal werd de bal goed afgespeeld en binnengeschoten. Zeven minuten later volgde wederom een mooie actie, een voorzet en zelfs de 0-3 voor FCU. FCU speelde de tweede helft fantastisch en SC Heerenveen kon hier weinig tegenover stellen. De wedstrijd leek beslist, maar dan besluit de scheidsrechter een indirecte vrije trap voor SC Heerenveen te geven. Een bal uit de kluts wordt opgeraapt door de keeper van FCU. Uit deze vrije trap maakt SC Heerenveen de 1-3 en het leek weer een wedstrijd te worden. FCU vergat het moment snel en maakte aan alle twijfels een einde. Uit wederom een voorzet vanaf de zijkant, een knap schot uit een afvallende bal en een prachtig geplaatst schot vanaf 25 meter liep het uit naar 1-6 en pakte het de eerste plek in de competitie. FC Utrecht won verdiend en kan volgende week opnieuw aan de bak, wanneer Feyenoord op bezoek komt.