Terwijl het eerste elftal van FC Utrecht zich in Spanje voorbereidt op de tweede helft van het seizoen, is de beloftenploeg uit de Domstad zich in Nederland aan het prepareren op de tweede fase van deze jaargang. Vanmiddag (maandag) speelt Jong FC Utrecht een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam.

Een paar dagen geleden kwam Jong FC Utrecht ook al in actie. Toen in een zogeheten Halleturnier in het Duitse Cloppenburg. Daar, in de zaal, wisselden de Utrechters overwinningen en nederlagen met elkaar af, om aan het einde van de rit als vierde te eindigen bij het sterk bezette toernooi.

Jong FC Utrecht koploper
Jong FC Utrecht gaat aan kop in Divisie B, waarin het na twee speeldagen met de maximale score van zes punten fier bovenaan staat. In diezelfde reeks komt ook de sparringspartner van vanmiddag uit. Jong FC Volendam heeft het in Divisie B tot nu toe een stuk moeilijker dan de Utrechters. De Volendammer talenten verloren het enige duel dat zij in die competitie tot nu toe speelden. Jong FC Groningen was met 3-2 te sterk. Datzelfde Jong FC Groningen werd door Jong FC Utrecht met 4-2 geklopt.

Volendammers sterk in eigen huis
In het eigen Kras Stadion presteert Jong FC Volendam dit seizoen zeer behoorlijk. De ploeg won op eigen veld van Jong Brabant United (3-0), Jong Roda JC Kerkrade (2-1) en Jong De Graafschap, dat het met liefst 7-1 terug naar Doetinchem stuurde. Met Jong Willem II, dat uiteindelijk plaatsing voor Divisie A wist af te dwingen, bleef het in balans (1-1). 

Live verslag via @fcutrechtmatch
De wedstrijd Jong FC Volendam - Jong FC Utrecht begint vanmiddag (maandag) in het Kras Stadion in Volendam om 16.00 uur. Supporters van FC Utrecht die het duel niet bezoeken, maar wel graag op de hoogte willen blijven van wat er op en rondom het veld gebeurt, kunnen terecht op Twitter. Via @fcutrechtmatch doet FC Utrecht live verslag van de oefenpartij van de beloften.