Op woensdagavond 21 januari speelt FC Utrecht een oefenduel. En wat voor één. Borussia Dortmund, twee seizoenen geleden nog Champions League-finalist, is namelijk die avond de tegenstander in Stadion Galgenwaard. De ploegen van Robby Alflen en Jürgen Klopp brengen de bal om 19.00 uur aan het rollen.

Oefenmeester Klopp heeft aangegeven met zijn beste ploeg naar Utrecht af te reizen en was specifiek op zoek naar een Nederlandse tegenstander. FC Utrecht in dit geval.

Ploeg vol internationals
Marco Reus. Mats Hummels. Sven Bender. Erik Durm. Roman Weidenfeller. Matthias Ginter. Kevin Großkreut. Ilkay Gündogan. Sebastian Kehl. Marcel Schmelzer. Nagenoeg een volledig elftal aan Duits internationals dat Borussia Dortmund op de been kan brengen. Ook de internationals Shinji Kagawa (Japan), Adrián Ramos (Colombia), Ciro Immobile (Italië), Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon), Mitchell Langerak (Australië), Sokratis Papastathopoulos (Griekenland), Neven Subotic  en Milos Jojic (Servië), Lukasz Piszczek en Jakub Blaszczkowski (Polen), Kevin Kampl (Slovenië), Henrikh Mkhitaryan (Armenië) en Nuri Sahin (Turkije) maken deel uit van de selectie van Borussia Dortmund.

Prestaties
Op dit moment bezet Borussia Dortmund de zeventiende plaats in de Bundesliga. Een plaats die niet des Borussia’s is. In 2010/2011 en 2011/2012 werd Borussia Dortmund immers nog kampioen van Duitsland. De twee laatste Bundesliga-winsten van de acht keer dat de landstitel werd veroverd. In de Champions League is de formatie van Klopp nog actief. Het Italiaanse Juventus is in de achtste finale de opponent.

Kaartverkoop
Maandag volgt op deze website een bericht met informatie omtrent de kaartverkoop, die eveneens begin volgende week van start gaat. Zet woensdag 21 januari in ieder geval vast in de agenda!