Een twinkeling in de ogen van beide trainers tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd FC Groningen - FC Utrecht (2-2). Kende de wedstrijd geen winnaar, die was er volgens de beide oefenmeesters wel: het voetbal en de voetballiefhebbers. FCUtrecht.nl schoof aan en schreef mee.

“Poeh, dat was geen gemakkelijke wedstrijd om even in een paar woorden op terug te blikken”, opende trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht zijn persbabbel in Euroborg. “Tijdens de extra tijd gaf mijn teammanager Marcel Mul aan - hij houdt altijd de tijd bij tijdens de extra speelminuten - dat we nog anderhalve minuut te gaan hadden. Ik wist op dat moment niet of ik daar nu wel of niet blij mee moest zijn. Het stond 2-2 en het spel golfde op en neer. De winnende goal had voor hun kunnen vallen, maar ook voor ons.”

En uiteindelijk? Kwam het niet tot een winnende treffer. Bleef het bij 2-2. “Ik heb genoten vanmiddag, het was een heerlijke wedstrijd”, vertelde Alflen. “Je gaat van de ene naar de andere emotie. Ook dat maakt voetbal zo mooi.”

De Groningse oefenmeester Erwin van de Looi sloot zich volledig aan bij zijn Utrechtse collega. “Een gelijkspel was, zoals Robby ook al zei, verdiend. Beide ploegen hielden elkaar vanmiddag in evenwicht. Ik geef mijn complimenten aan beide teams. Alle spelers hebben vandaag tot en met de allerlaatste seconde alles gegeven.”