Uitslagen FC Utrecht Academie 6 december 2014

06 december 2014
Belangrijke wedstrijden voor de teams van de academie. Zowel O16, O15 en O14 voetbalden nog voor plaatsing in de hoogste competities in het voorjaar. Alle teams slaagden met vlag en wimpel voor deze vuurproef. Felicitaties zijn dan ook zeker op zijn plaats!

FC Utrecht O16- Vitesse O16 2-2

Om tijdens het voorjaar in de kampioenspoule te spelen heeft FCU nog 1 punt nodig om bij de eerste 6 te eindigen. Alle wedstrijden waren door de KNVB naar 12.00 uur verplaatst om competitievervalsing te voorkomen. FCU begon wat nerveus thuis tegen Vitesse en dit resulteerde al vroeg in de wedstrijd in een 0-1 achterstand. FCU herpakte zich en al was het spel niet goed, het team speelt met passie en als geheel, en kon de gelijkmaker scoren. Al snel na de gelijkmaker scoorde Vitesse de 1-2 en dit was ook de ruststand.

In de 2de helft een nog aanvallender FCU. Maar ook in de 2de helft was het spel niet goed, de tweede bal was niet voor FCU waardoor Vitesse gemakkelijker kon voetballen. Maar zoals al vaker was gebeurd, bleek FCU weer een team wat als collectief voor elkaar wil voetballen en mede hierdoor kon FCU de benodigde gelijkmaker scoren. Met de eindstand van 2-2 was het benodigde punt binnen en speelt FCU volgend jaar in de kampioenspoule.

FC Utrecht O15 - FC Twente O15 2-0

FCU speelde  een allesbeslissende wedstrijd voor een plek in de eredivisie tijdens het tweede half jaar. De druk bij de spelers was hoog en dit was terug te zien in het veldspel. FC Twente was een goed voetballende ploeg en stond ook verdedigend sterk in de organisatie. FCU had moeite om hier door heen te komen, maar komt in de elfde minuut toch op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts wordt goed teruggelegd richting de penaltystip en binnengeschoten. FC Twente kwam in de gehele wedstrijd niet verder dan een scrimmage voor het doel en een schot op de buitenkant van de paal. Ook een Utrechts doelpunt werd nog een keer voorkomen door de lat. FC Twente had ook nog kans op een plek in de eredivisie en ging over naar een ''alles of niets'' systeem. FCU kon gretig gebruik maken van deze ruimte en kreeg nog een aantal goede mogelijkheden. Uiteindelijk weet het pas in de derde minuut van de blessuretijd de definitieve genadeklap uit de delen via een snelle counter. FCU won de wedstrijd en plaatste zich voor het aankomende half jaar in de eredivisie tegen alle andere top jeugdopleidingen! Een groot compliment voor de ploeg!

De Graafschap O14 - FC Utrecht O14 1-3

De laatste competitiewedstrijd van dit jaar stond op het programma in deze halve competitie. Dit was de belangrijke uitwedstrijd tegen De Graafschap O14. Vanaf de aftrap werd de tegenstander vastgezet, druk naar voren en speelde FCU met passie en lef. Dit leverde veel kansen op de 1e helft waarin FCU 1 keer scoorde. De Graafschap kon daar weinig tot niets tegenover stellen. FCU ging rusten met een meer dan verdiende 0-1 voorsprong.

In de rust wisselde trainer Marcel van der Net twee keer. De tweede helft was nog beter van FCU kant dan de eerste. Veel druk en pressie naar voor. De Graafschap kwam niet op de helft van de Utrechters. Ook nu creëerde FCU veel kansen, waaruit de 0-2 en de 0-3 werden gemaakt. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-3 en bereikte FCU verdienstelijk de 4e plaats in deze competitie. De doelstelling voor deze competitie was gehaald, eindigen bij de eerste 6. Zodoende speelt FCU in het voorjaar van 2015 in de winnaarspoule.

Klasse gedaan jongens, dit zou wel eens tot de nominatie van het team van de maand december 2014 kunnen leiden!