Tommy Oar in Azië Cup-selectie Australië

23 december 2014
Aanvaller van FC Utrecht opgenomen in 23-koppig toernooikeurkorps van Socceroos.

Aanvaller Tommy Oar van FC Utrecht is door bondscoach Ange Postecoglu opgenomen in de nationale ploeg van Australië, die in januari in eigen land deelneemt aan de Azië Cup. Oar is één van de 23 spelers die keuzeheer Postecoglu heeft opgenomen in zijn toernooiselectie.

In editie 2015 van de Azië Cup treft Australië in de groepsfase Koeweit (9 januari), Oman (13 januari) en Zuid-Korea, dat op 18 januari de tegenstander van de Socceroos is. Komt Australië de poulefase door, dan volgen mogelijk nog duels op 22 januari (kwartfinale), 25/26 januari (halve finale), 30 januari (play-off om derde plaats) en 31 januari, als de finale van het toernooi wordt gespeeld.

Australië nam in 2007 en 2011 ook al deel aan de Azië Cup. In 2007 was de kwartfinale het eindstation voor de Aussies, die in 2011 de finale bereikten. In beide gevallen was Japan destijds de boeman van de Socceroos.

De volledige selectie:
Doelverdedigers: Mat Ryan (Club Brugge/BEL), Mitchell Langerak (Borussia Dortmund/DUI), Eugene Galekovic (Adelaide United).
Verdedigers: Matthew Spiranovic (Western Sydney Wanderers), Trent Sainsbury (Zwolle/NED), Alex Wilkinson (Jeonbuk Hyundai/Z-KOR), Chris Herd (Aston Villa/ENG), Aziz Behich (Bursaspor/TUR), Jason Davidson (West Brom/ENG), Ivan Franjic (Torpedo Moskva/RUS).
Middenvelders: Mark Milligan (Melbourne Victory), Mile Jedinak (Crystal Palace/ENG), Mark Bresciano (Al Gharafa/QAT), Tommy Oar (FC Utrecht/NED), Massimo Luongo (Swindon Town/ENG), Terry Antonis (Sydney FC), James Troisi (Zulte Waregem/BEL), Matt McKay (Brisbane Roar).
Aanvallers: Tim Cahill (New York Red Bulls/VS), Mathew Leckie (FC Ingolstadt/DUI), Robbie Kruse (Bayer Leverkusen/DUI), Tomi Juric (Western Sydney Wanderers), Nathan Burns (Wellington Phoenix/NZL).