Sébastien Haller versterkt aanval FC Utrecht

24 december 2014
FC Utrecht huurt 20-jarige jeugdinternational van AJ Auxerre en bedingt optie tot koopt.

De voorhoede van FC Utrecht is met onmiddellijke ingang van versterking voorzien. De Utrechtse Eredivisionist heeft zich verzekerd van de diensten van spits Sébastien Haller, die het de rest van het seizoen huurt van AJ Auxerre. De Utrechters hebben bovendien een optie tot koop bedongen op de 20-jarige jeugdinternational van Frankrijk. Haller gaat spelen met rugnummer 22.

Haller is met zijn 1.87 meter een imposante verschijning. De centrumaanvaller debuteerde in het seizoen 2012/2013 voor AJ Auxerre, in de Franse Ligue 2. Inmiddels heeft de voorhoedespeler 50 competitieduels en 7 bekerwedstrijden achter zijn naam staan, evenals het indrukwekkende aantal van 33 jeugdinterlands, waarin de rechtspoot 13 goals maakte. De in Ris-Orangis geboren Haller kwam uit voor Frankrijk Onder 16, Onder 17, Onder 18, Onder 19, Onder 20 en Onder 21. 

‘Toegevoegde waarde’
“Met Sébastien voegen we een type speler toe aan onze voorhoede, waarover we op dit moment niet beschikken. Een zeer getalenteerde voetballer, bovendien”, zegt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff van FC Utrecht. “Wij denken dat hij, met zijn stootkracht, doorzettingsvermogen en doelgerichtheid, van toegevoegde waarde voor de ploeg kan zijn. Een talent. De financiële situatie van AJ Auxerre en de positie van Sébastien bij die club, maakt het dat we nu kunnen toeslaan. Complimenten voor mijn team.”

‘Maandenlang intensief gevolgd’
Deze zomer werd de scoutingsstaf van FC Utrecht van nieuwe impuls voorzien. Dit werpt zijn vruchten af. “Met Didier Martel beschikken wij over een scout die de Franse markt goed kent. Zodoende kwamen wij Sébastien op het spoor”, zegt Hoofd Scouting Jordy Zuidam, die in het verleden met de Fransman samenspeelde en hem deze zomer verleidde tot toetreding tot de scoutingsstaf van FC Utrecht. “Wij hebben Sébastien maandenlang intensief gevolgd en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten.” 

‘Aangenaam verrast door club en stad’
Haller, die aanwezig was bij de 0-3 winst van FC Utrecht in Alkmaar, is content met zijn overstap naar FC Utrecht. “Ik heb een aantal dagen doorgebracht in Utrecht en ben aangenaam verrast door de club en de stad”, zegt Haller, die op dit moment weer in Frankrijk is. “Het stadion van en de infrastructuur bij FC Utrecht hebben indruk op mij gemaakt. Evenals de professionaliteit van de mensen bij de club. Ik kijk ernaar uit om in dit mooie stadion te gaan spelen, voor alle fanatieke fans. De gesprekken die ik had met de trainer en de staf hebben de doorslag gegeven om voor FC Utrecht te kiezen.”    

‘Ondernemingsgeest’ 
Algemeen Directeur Wilco van Schaik roemt de daadkracht van de mensen in zijn organisatie. “Dit is FC Utrecht. Met minimale middelen halen we weer een talentvolle speler. Een jeugdinternational nota bene van een groot voetballand. Iedereen krijgt bij ons die ondernemingsgeest die we graag willen zien. Daar geniet ik van. Dit is een investering die zich op zeker gaat uitbetalen”, aldus Van Schaik.

Actiefoto's: www.aja.fr