Alflen: 'Dikverdiende zege op AZ'

21 december 2014
Trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht in zijn nopjes met 0-3 uitoverwinning op AZ.

FC Utrecht heeft het kalenderjaar 2014 afgesloten met een even ruime als verdiende overwinning op AZ. In Alkmaar waren de Utrechters met 0-3 te sterk voor de Noord-Hollanders, die amper kansen kregen tegen de ploeg van trainer/coach Robby Alflen. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persbabbel in het AFAS Stadion.

“Spelen tegen een team dat op het middenveld met een ruit speelt, dat is altijd lastig”, doelt oefenmeester Robby Alflen van FC Utrecht op de 4-4-2-formatie waarin AZ speelt. “Daar zijn we in aanloop naar de wedstrijd veel mee bezig geweest. Met onder meer aandacht voor het feit dat je veel geduld moet bewaren tegen deze ploeg.”

Die voorbereiding, die werpt in Alkmaar dubbel en dwars zijn vruchten af. Na 37 minuten staat FC Utrecht dankzij twee goals van Edouard Duplan en een droomdoelpunt van Mark Diemers al met 0-3 voor. “We voetbalden voor de rust heel makkelijk. Dat het halverwege 0-3 stond, was voor ons een uitstekende uitgangspositie. Al had het eigenlijk gewoon 0-5 moeten zijn; we misten nog een paar bijna niet te missen kansen.”

Een figuurlijke AZ-storm was wat Alflen na de pauze verwachtte. AZ moest volle vaart vooruit, en deed dat ook. “Het was een wedstrijd van twee totaal verschillende helften. We hebben na de rust als team verdedigd, weinig weggegeven. En boekten dus een dikverdiende zege. Prettig, zo vlak voor de kerst.”