In de oefenwedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Lierse SK B bleven vanmiddag (zondag) de doelpunten bewaard tot na de pauze. De Utrechters kwamen op voorsprong (1-0), vervolgens op achterstand (1-2), om uiteindelijk de gelijkmaker te scoren: 2-2. Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht was niet tevreden met wat zijn team tegen de Belgische talenten liet zien.

“We hebben het vandaag niet goed gedaan”, zei trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht na afloop van het oefenduel met Lierse SK B (2-2). “Op nagenoeg alle fronten scoorden we een onvoldoende.”

Desondanks had Jong FC Utrecht halverwege al met ruime cijfers aan de leiding moeten gaan. Aan kansen voor de rust geen gebrek, mede dankzij de bevlogen selectiespeler Danny Verbeek die zijn rentree op het wedstrijdveld maakte na zo’n vier maanden afwezigheid. “Voor de rust moet je er al drie, vier maken”, aldus Pronk. “De jongens moeten beseffen dat dit een wedstrijd is waarin je iets kunt laten zien. Maar dat is niet gebeurd. Elke training en elke wedstrijd moet je als je speler van de beloftenploeg afwerken met de insteek: ‘eerste elftal, hier ben ik!’. Dat heb ik vandaag bij maar weinig spelers gezien.”

“Erwin de Groot was bij beide doelpunten betrokken en scoorde, net als Darren Rosheuvel, een dikke voldoende. Zij speelden een prima partij, deden wat ze moesten doen”, vervolgde Pronk. “Maar voor veel anderen gold dat het onder de maat was. Dat zal over ruim een week, als we tegen Jong ADO Den Haag aan de tweede fase van het seizoen beginnen, anders moeten.”