Jong FC Utrecht knokte zich vanavond (maandag) in Arnhem terug van een 3-0 achterstand naar 3-3 tegen Jong Vitesse, om uiteindelijk toch aan de verkeerde kant van de score te staan. Een goal van Uros Djurdjevic vlak voor tijd besliste het duel in Gelders voordeel: 4-3. FCUtrecht.nl sprak over het duel met trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht.

"De derde tegentreffer incasseerden we in de slottellen van de eerste helft. Dat doelpunt is cruciaal. Het was een flinke tik voor de heel jonge ploeg waarmee wij vanavond op stap waren. Het klinkt misschien gek, maar het verschil tussen 2-0 en 3-0 is op zo'n moment heel groot", analyseerde oefenmeester Robin Pronk van de Utrechtse talentenploeg in de catacomben van het jeugd- en trainingscomplex van de Vitessenaren.

Pronk baalde niet zo zeer van die derde tegengoal, maar vooral van de manier waarop en het moment waarop dat doelpunt viel. "We lieten ons daar te gemakkelijk aftroeven, een paar tellen voor de rust. Daarin moeten we veel volwassener worden", vertelde Pronk. "Dat was één van de vele waardevolle leermomenten die dit duel voor ons bevatte."

Tachtig procent ontwikkeling, twintig procent resultaat. Het is een kreet die weleens wordt gebezigd bij beloftenteams. "Vanavond speelden we voor een uitslag", zei Pronk. "We waren gefocust op die tweede plek. Zeker vanaf de rust, bij een 3-0 achterstand, hadden we niets meer te verliezen."

Dat resulteerde in een volle vaart vooruit spelend Jong FC Utrecht, dat knap terugknokte tot 3-3. "Vanaf het moment dat wij de gelijkmaker scoorden, kon het weer alle kanten op. In zo'n fase moet het dan net even goed vallen. Maar dat deed het helaas dus niet.