Jong FC Utrecht trok vanavond (maandag) in Arnhem in een knotsgek duel aan het kortste eind. De Utrechtse talenten verloren met 4-3 van koploper Jong Vitesse.

'FC Utrecht wint op karakter van Vitesse'. Dat is de kop die staat boven het wedstrijdverslag van het Eredivisieduel van gisteren. En het had, met twee keer de toevoeging 'Jong' voor beide clubnamen, zomaar de titel kunnen zijn van het artikel over de beloftenpartij van vanavond in Arnhem.

Voor de rust het verschil
Had. Kunnen. Zijn. Maar: het loopt anders. Het relatief jeugdige Jong FC Utrecht laat, tijdens de tweede helft dan toch zeker, een venijnig rijtje tanden zien op het zompige veld van Nationaal Sportcentrum Papendal. Het komt van een 3-0 achterstand, opgelopen tijdens de eerste helft, terug tot 3-1 na een dik kwartier spelen na de pauze. De geroutineerde Israëliër Dan Mori ziet shirtjetrekken als de enige optie Issa Kallon een halt toe te roepen en de penalty die volgt, wordt door Cedric Badjeck overtuigend afgerond.

Badjeck maakt er twee
Amper tien minuten later mag Badjeck opnieuw de bal uit het door Eloy Room verdedigde doel halen. Van rechtsbuiten Gyrano Kerk ontvangt hij de bal, om die vervolgens zoals dat een echte spits betaamt binnen te werken (3-2).

Boukhari scoort de gelijkmaker
Tel daar dan weer een klein kwartier bij op, en opnieuw mag Jong FC Utrecht juichen. Via Kerk belandt de bal bij Kallon, wiens schot Room treft. Via de Arnhemse sluitpost komt de bal uit voor de voeten van Hamza Boukhari. De invaller tekent voor de 3-3 en op dat moment is de stand dan weliswaar in evenwicht, maar hebben de Utrechters het momentum.

Djurdjevic boort hoop de grond in
En dus, zo klinkt het ook op de volgepakte tribune in Gelderland, zou het knotsgekke beloftenduel nog wel eens kunnen uitdraaien op een winstpartij voor de bezoekers. Maar dat gebeurt niet. Veelvoudig Ecuadoriaans international Renato Ibarra omzeilt twee minuten na de gelijkmaker verdediger Laurens van der Voort en zet voor. Daar staat Uros Djurdjevic, Servisch jeugdinternational, om het karwei te klaren. En dat doet hij: 4-3 voor Jong Vitesse, dat daardoor zijn zegereeks vergroot van zeven naar acht duels op rij.

Geen Divisie A
Door de nederlaag, veroorzaakt door een minder sterke eerste helft van Utrechtse kant, grijpt Jong FC Utrecht naast een plek in de top twee van de voorrondepoule en dus ook naast een plek in Divisie A tijdens de rest van het seizoen.

Jong Vitesse - Jong FC Utrecht 4-3 (3-0)
15. Renato Ibarra 1-0
18. Elmo Lieftink 2-0
45. Dan Mori 3-0
63. Cedric Badjeck (strafschop) 3-1
71. Cedric Badjeck 3-2
84. Hamza Boukhari 3-3
86. Uros Djurdjevic 4-3

Gele kaarten: Dan Mori, Gino Bosz en Marvelous Nakamba (allen Jong Vitesse).

Toeschouwers: 500.

Scheidsrechter: Davy Otto.

Opstelling Jong Vitesse:
Eloy Room; Dan Mori, Guram Kashia, Elmo Lieftink, Marijn de Kler; Gino Bosz, Marvelous Nakamba, Ewout Gouw (69. Mohammed Osman); Renato Ibarra, Uros Djurdjevic, Zakaria Labyad (46. Brahim Darri).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Yemaro Hoogdorp, Myenty Abena, Jeff Hardeveld, Jordy van der Winden (46. Laurens van der Voort); Sofyan Amrabat, Nassir El Aissati (87. Darren Rosheuvel), Erwin de Groot (46. Hamza Boukhari); Gyrano Kerk, Cedric Badjeck, Issa Kallon.