Het is FC Utrecht niet gelukt na een 1-0 voorsprong de buit binnen te slepen tegen SC Cambuur. De Friezen gingen in Stadion Galgenwaard met de punten aan de haal: 1-3.

Mag je het een breekpunt noemen? Mag je het verdere verloop van de wedstrijd aan die ene situatie ophangen? Nee, wellicht niet. Maar zeker is dat het voor FC Utrecht een domper is dat Leonard Nienhuis tien minuten voor de rust een door Ruud Boymans genomen penalty onschadelijk maakt, bij een 1-0 tussenstand. Zeker is ook dat het SC Cambuur nét even een extra boost geeft. Een boost die ze nodig hebben.

Boost
Een boost die ze omzetten, dat helaas ook, in klinkende munt. In keiharde punten, drie stuks welteverstaan, die FC Utrecht ook zo graag had willen hebben. Maar niet krijgt.

Barto maakt de 1-1
Vijf minuten voor de rust wordt het gelijk. De manier waarop, is voor een ieder die een roodwitte bril draagt vrij ongelukkig. Juist op het moment dat Ramon Leeuwin geblesseerd het veld verlaat – na twintig minuten moet Willem Janssen ook al afhaken, maar dan vanwege een opspelende buikgriep – slaan de Friezen toe. Een Utrechts tiental, dat na de goal wordt aangevuld tot een elftal als Kai Heerings binnen de lijnen komt, moet toestaan dat op aangeven van Calvin Mac-Intosch het Martijn Barto is die voor de 1-1 zorgt.

Ruiter op dreef
Het momentum ligt op dat moment bij de ploeg uit Friesland. Die gemiste pingel, die ongelukkige 1-1; het lijkt de Utrechters een knauw te geven. Een knak blijft lang uit, mede dankzij voortreffelijk keeperswerk van Robbin Ruiter, die de ene na de andere SC Cambuur-speler van het scoren weet te weerhouden.

Ogbeche en Meleg doen FC Utrecht pijn
‘Knak’, dat zegt het acht minuten voor tijd wel. Helemaal vrij maakt Bartholomew Ogbeche er van dichtbij, na goed voorbereidend werk van Furdjel Narsingh, 1-2 van. En als één minuut voor tijd invaller Dejan Meleg de 1-3 binnentikt, dan is het beslist. Dan is een heel zure nederlaag voor FC Utrecht een feit.

FC Utrecht – SC Cambuur 1-3 (1-1)
24. Ruud Boymans (strafschop) 1-0
39. Martijn Barto 1-1
82. Bartholomew Ogbeche 1-2
90. Dejan Meleg 1-3

Gele kaarten: Chris Kum (FC Utrecht), Vytautas Andriuskevicius, Mohamed el Makrini, Bartholomew Ogbeche en Etiënne Reijnen (allen SC Cambuur).

Bijzonderheid: 36. Ruud Boymans (FC Utrecht) mist strafschop.

Toeschouwers: 15.355.

Scheidsrechter: Richard Liesveld.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Chris Kum, Ramon Leeuwin (39. Kai Heerings), Gévero Markiet, Mark van der Maarel; Yassin Ayoub, Willem Janssen (20. Timo Letschert), Nacer Barazite (60. Rubio Rubin); Kristoffer Peterson, Ruud Boymans, Tommy Oar.

Opstelling SC Cambuur:
Leonard Nienhuis; Calvin Mac-Intosch, Etiënne Reijnen, Mart Dijkstra (79. Marlon Pereira), Vytautas Andriuskevicius; Sander van de Streek, Mohamed el Makrini, Albert Rusnák; Furdjel Narsingh (85. Dejan Meleg), Bartholomew Ogbeche, Martijn Barto.