FC Volendam heeft Utrecht O17, dat de afgelopen 4 competitiewedstrijden wist te winnen, weer met beide voetjes op de grond gezet. Op het kunstgras van het koude Kras stadion werd het 2-1 voor de thuisploeg. Gezien het spelbeeld had een gelijkspel weliswaar meer de verhoudingen weergegeven, maar FCU had de nederlaag geheel aan zichzelf te danken. FCU begon slap aan de wedstrijd en dat deed Volendam niet. Na 7 minuten was het dan ook raak voor de thuisploeg, de opkomende back werd niet afgestopt, de voorzet werd er niet uitgehaald en bij de tweede paal kon de Volendamse middenvelder geheel vrij inkoppen. Daarna hanteerde FCU veel te veel de lange bal, daar waar genoeg ruimte lag op het middenveld om de opbouw te verzorgen. En daar waar wel gekozen werd voor de opbouw waren de Volendammers telkens een stapje eerder bij de bal, zodat balverlies weer een Volendamse aanval inleidde. Het centrale verdedigingskoppel Junior van der Velden en Nick Lim was tezamen met keeper Thijmen Nijhuis gelukkig wel bij de les, zodat tot de rust de schade tot dat ene doelpunt beperkt bleef.

Na de rust ging het beter bij FCU, er werd beter gecombineerd en de vrije man op het middenveld werd gevonden. Helaas konden we weinig kansen noteren, omdat voorin niet de juiste keuze werd gemaakt. Toch kwam FCU zo’n tien minuten voor tijd op 1-1, een corner van Shayne Pattynama werd door Rogier Benschop binnengetikt. Als je dan niet goed in de wedstrijd zit, dan moet je op dit niveau dat puntje over de streep willen trekken. Trainer Robert Wijnands zag  echter tot zijn teleurstelling toch nog de winnende Volendamse treffer vallen: dom balverlies op het middenveld, weer de voorzet er niet uit en bij de tweede paal geen dekking. Zijn analyse was dan ook simpel: “Puur een kwestie van instelling vandaag, velen dachten er veel te gemakkelijk over; ik merkte het al op de training vrijdag en heb ze nog gewaarschuwd. Dat is echter niet tot iedereen doorgedrongen. Volendam heeft dat goed afgestraft. Volgende week tegen PSV de kans om ons te revancheren voor de matige prestatie van vandaag”.