Editie 2014 van het FC Utrecht Maatschappelijk Gala gaat de boeken in als een heel bijzondere én succesvolle. Afgelopen dinsdag vond het plaats in Stadion Galgenwaard en de 214 aanwezige gasten zorgden tezamen voor een opbrengst van 45.360 euro.

Verdeeld over twintig tafels schoven 214 gasten aan voor het FC Utrecht Maatschappelijk Gala, dat werd gepresenteerd door Bas van Veenendaal van FOX Sports. Op het programma stonden in Stadion Galgenwaard onder meer optredens van Nieto Bandidos, Opera Familia, Feestzanger Edwin en Edsilia Rombley. Tussen de muzikale hoogtepunten door genoten de aanwezigen behalve van elkaars gezelschap ook van een voortreffelijk driegangenmenu.

Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht leidde de veiling, waarbij onder meer de WK-kicksen van Tommy Oar en een driedaagse trip voor vier personen naar het wintertrainingskamp van FC Utrecht onder de hamer gingen. De vijftien unieke kavels zorgden samen voor een opbrengst van 45.360 euro. Dat bedrag wordt door FC Utrecht gebruikt voor het ontplooien van maatschappelijke activiteiten.

“Tijdens een avond zoals deze”, verwijst Van Schaik naar het gala, “ben ik bijzonder trots op onze club. Er was veel aandacht voor de mensen áchter de projecten die we organiseren. Hun verhalen deden mij nog eens goed beseffen hoe belangrijk we zijn in de Utrechtse maatschappij en wat we daar als club aan kunnen toevoegen.”

Editie 2014 van het FC Utrecht Maatschappelijk Gala was er één om niet snel meer te vergeten, aldus Van Schaik. “Onze afdeling Events had een geweldig programma met topentertainment neergezet. Het perfecte, door Maison van den Boer samengestelde menu, maakte de avond compleet. Het was heel bijzonder. Dat was ook wat ik van veel aanwezigen hoorde. Een familiegevoel was wat er heerste. De kennisinstellingen waren er, de zorg, enkele van onze grote partners en ook onze RvC-leden. Maar ook: SupportersVereniging FC Utrecht. Ook zij hadden deze keer een tafel voor het goede doel gekocht. Dat maakte het gevoel van saamhorigheid nog sterker. En dankzij de geweldige netto opbrengst kunnen we weer volop aan de slag om nog meer mensen te ráken én te helpen in de maatschappij.”