FC Utrecht boekte vanavond (dinsdag) een ruime oefenzege in Utrecht. Van en bij USV Elinkwijk won de Eredivisionist met 0-6. Topscorer van de Avond: Nacer Barazite, terug van een knieblessure, met drie goals.

En dan gaat het ineens hard. Is er tijdens het eerste uur van de vriendschappelijke wedstrijd USV Elinkwijk - FC Utrecht slechts een doelpunt te bewonderen (Ruud Boymans schiet na een half uur de bal tegen de touwen na een voorzet van Mark Diemers), in een tijdsbestek van vier minuten neemt de Eredivisionist ineens flink afstand van de Eersteklasser.

Vlammend schot van El Aissati
Nassir El Aissati beukt in speelminuut 61 de 0-2 tegen de touwen. Timo Letschert neemt een vrije trap, waarna de bal via het Elinkwijse muurtje voor de voeten van de middenvelder belandt. El Aissati haalt vernietigend uit en verdubbelt de marge.

Barazite en Klaiber vergroten verschil
Twee minuten later is het weer raak. Met een stijlvolle volley vanaf de punt van het strafschopgebied verrast de van een knieblessure teruggekeerde Nacer Barazite de sluitpost van Elinkwijk (0-3), die weer een minuut later opnieuw moet vissen. Dan is het Sean Klaiber die na een handige slalom bekwaam afrondt: 0-4.

Jongelingen spelen helft mee
In het slotkwartier van de vriendschappelijke wedstrijd, waarin FC Utrecht O17-spelers Thijmen Nijhuis, Jelle de Lange en Giovanni Troupée allemaal een helft meespelen, vergroot FC Utrecht de marge. Twee keer is Barazite het goudhaantje. Op aangeven van Erwin de Groot lukt hij de 0-5 en eigenhandig zet hij de laatste goal van de avond op. Barazite bepaalt met een schot in de hoek de eindstand op 0-6.

Geen competitievoetbal vanwege interlands
Komend weekend komt FC Utrecht niet in actie. Er zijn interlands en dus ligt de Eredivisie stil. Op zondag 23 november gaat de bal weer in competitieverband rollen. Plaats van handeling die dag: Stadion Galgenwaard. Daar komt dan SC Cambuur uit Leeuwarden op bezoek.

USV Elinkwijk - FC Utrecht 0-6 (0-1)
26. Ruud Boymans 0-1
61. Nassir El Aissati 0-2
63. Nacer Barazite 0-3
64. Sean Klaiber 0-4
78. Nacer Barazite 0-5
89. Nacer Barazite 0-6

Toeschouwers: 500.

Scheidsrechter: Wateler. 

Opstelling FC Utrecht:
Menno Heus (46. Thijmen Nijhuis); Sean Klaiber, Myenty Abena (46. Jelle de Lange), Jeff Hardeveld, Timo Letschert; Sofyan Amrabat (46. Nassir El Aissati), Darren Rosheuvel (46. Erwin de Groot), Mark Diemers; Gyrano Kerk (46. Giovanni Troupée), Ruud Boymans (46. Nacer Barazite), Gyliano van Velzen (25. Hamza Boukhari).