Opnieuw Belgische O19-teams te gast in Utrecht

29 oktober 2014
FC Utrecht O19 speelt mini-toernooi met de O19-ploegen van FC Groningen, KAA Gent en Sporting Charleroi.

Voor de tweede keer in korte tijd is Sportcomplex Zoudenbalch de plaats van handeling voor een prestigieus internationaal mini-toernooi voor O19-ploegen. FC Utrecht O19 spart, net als FC Groningen O19, met de Belgische ploegen KAA Gent O19 en Royale Sporting du Pays de Charleroi O19. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 november.

"Wij zijn er trots op als gastlocatie te mogen fungeren bij dit internationale evenement", zegt Technisch Manager en Hoofd Opleidingen Henny Lee van FC Utrecht. "Voor voetbalteams, jeugdploegen in het bijzonder, is het erg leerzaam om te spelen tegen elftallen uit andere landen. Je komt dan immers in aanraking met een andere voetbalcultuur en een andere speelstijl. Vandaar dat ik zeg: door het spelen van dergelijke duels, pak je een internationaal leermoment. Wij zijn er blij mee dat onze talenten te kunnen aanbieden en kijken uit naar de duels op Sportcomplex Zoudenbalch."

Eerder dit seizoen, in datzelfde kader, ontving FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch de Belgische ploegen SV Zulte Waregem O19 en Standard Luik O19. Ook binnenkort strijken een team uit Vlaanderen en een team uit Wallonië dus neer op Utrechtse bodem.

Het programma van het mini-toernooi is als volgt:
Zaterdag 8 november, 12.00 uur: FC Groningen O19 – KAA Gent O19
Zaterdag 8 november, 14.30 uur: FC Utrecht O19 – Sporting Charleroi O19
Zondag 9 november, 12.00 uur: FC Utrecht O19 – KAA Gent O19
Zondag 9 november, 14.30 uur: FC Groningen O19 – Sporting Charleroi O19

Met eigen ogen zien hoe de talenten van FC Utrecht O19 presteren tegen de jeugdtoppers van KAA Gent en Sporting Charleroi? De entree is op beide speeldagen vrij!