Oefenvoetbal: Jong FC Utrecht naar Zwolle

28 oktober 2014
Utrechtse beloften sparren vanmiddag (dinsdag) met Jong PEC Zwolle.

Jong FC Utrecht speelt vanmiddag (dinsdag) in het IJsseldelta Stadion een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong PEC Zwolle. De partij begint op het Zwolse kunstgras om 16.00 uur.

Het Jong FC Utrecht van trainer/coach Robin Pronk is bezig aan een ijzersterke reeks. De roodwitten wonnen de voorbije drie competitieduels, waarin achtereenvolgens werd afgerekend met Jong Fortuna Sittard, Jong Heracles Almelo en Jong AZ. Tussendoor werd door de Utrechtse talenten ook nog eens met 1-0 gewonnen van het eerste elftal van FC Eindhoven in een vriendschappelijke wedstrijd.

Jong PEC Zwolle hekkensluiter
Vandaag (dinsdag) staat er opnieuw een oefenduel voor de voetballers uit de Domstad op de rol. Deze keer fungeert het beloftenteam van PEC Zwolle als sparringspartner van de manschappen van Pronk, die in het IJsseldelta Stadion de hekkensluiter van voorrondepoule 2 treffen. Jong PEC Zwolle loopt één op één: zes gespeelde wedstrijden, zes punten. In voorrondepoule 1 presenteert Jong FC Utrecht een beduidend beter moyenne: acht gespeeld, dertien punten.

Ritme behouden
Dat Jong PEC Zwolle – Jong FC Utrecht wordt gespeeld, heeft te maken met het feit dat er voor beloftenteams deze week geen competitievoetbal is. Door in weken zonder voetbal om de punten oefenduels te spelen, behouden de ploegen toch hun wedstrijdritme. Voor Jong FC Utrecht is dat belangrijk, want het treft volgende week een ijzersterke opponent in de competitie: Jong Vitesse, dat zeven keer won, één keer gelijkspeelde en fier aan kop gaat in voorrondepoule 2.

Live verslag via Twitter en Instagram
Supporters van FC Utrecht die vanmiddag (dinsdag) niet plaatsnemen op de tribunes van het IJsseldelta Stadion maar wél op de hoogte willen blijven van de verrichtingen van het beloftenteam, kunnen voor een live wedstrijdverslag terecht op Twitter. Via @fcutrechtmatch doet FC Utrecht verslag van de oefenpartij. Daarnaast worden foto’s en video’s vanuit Zwolle gedeeld via Instagram: @fc_utrecht. De wedstrijd Jong PEC Zwolle – Jong FC Utrecht begint om 16.00 uur.