FC Utrecht wist zich zondag in Dordrecht gesteund door een vol uitvak. Liefst 400 aanhangers van de club zagen hoe de manschappen van Robby Alflen met 1-3 zegevierden. Ruud Boymans, maker van de openingstreffer, kijkt daags na de winstpartij op FCUtrecht.nl terug op een heerlijke voetbalmiddag.

Letterlijk door de boarding heen. Dat is wat na 86 minuten spelen op het kunstgras van het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht gebeurde. “Pure blijdschap”, constateert Boymans. “Toen Yassin aanlegde voor die vrije trap, net buiten de zestien, toen wist ik het al: deze vliegt erin.” Het uitvak, direct achter het doel waar de afgemeten vrije bal van Ayoub in het net plofte, barstte welhaast uit z’n voegen. “En dan zit er maar één ding op; met z’n allen naar het vak. Fantastisch die vreugde. Zij zijn afgereisd om ons te steunen en dat hebben zij gedaan, tot en met de laatste minuut.”

“We hadden het bij fases lastig”, haalt Boymans terug. “Moesten het deze keer over een andere boeg gooien. Met strijd moesten wij de overwinning over de streep trekken. Dat is gelukt.”

Doelpunten maken
Hij deed het bij zijn debuut, als invaller, tegen FC Groningen, tegen Go Ahead Eagles - zijn eerstvolgende wedstrijd in shirt van FC Utrecht -, en zondag wederom: scoren. “Daar sta ik voor, ik moet doelpunten maken. Vorig jaar ging het mij goed af en ook nu ben ik weer goed begonnen.”

Aan de aanvaller uit het Limburgse Born de schone taak om zondag zijn doelpuntenreeks voort te zetten. In eigen stadion, tegen PSV. “Scoren in Stadion Galgenwaard; dat is gaaf. Ik loop één-op-één. Drie op een rij in ons eigen stadion, dat zou mooi zijn. In Eindhoven hebben we laten zien dat we tegen deze ploeg heel aardig kunnen voetballen. Kansen gaan er zeker komen.”

Volgepakte Galgenwaard
Boymans kijkt uit naar zondag. “We gaan ons deze week voorbereiden op PSV-thuis. Een topwedstrijd, in mijn ogen. Wedstrijden tegen de traditionele top drie hebben iets speciaals. Vaak is de belangstelling bij deze wedstrijden groter. Het zou mooi zijn als Stadion Galgenwaard volgepakt zit zondag. Het uitvak van zondag, maar dan in het groot.”

Toegangskaarten aanschaffen
Kaarten voor FC Utrecht – PSV zijn te verkrijgen in de FC Utrecht Fanshop en online te bestellen. Dit doe je -HIER-. Via internet zijn kaarten tot de aftrap van de wedstrijd verkrijgbaar. De FC Utrecht Fanshop is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Op de wedstrijddag gaan de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside open om 12.30 uur. Ook dan kan, last minute, nog een kaartje worden gekocht.