FC Utrecht speelt zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles. In Stadion Galgenwaard wordt die dag om 20.45 uur afgetrapt. In wedstrijdmagazine FC TODAY zaterdag een uitgebreid interview met middenvelder Anouar Kali, met wie FCUtrecht.nl nu alvast kort vooruitblikt op het treffen van zaterdag.

FC Utrecht speelde afgelopen week in Eindhoven tegen PSV en in Enschede tegen FC Twente. Beide duels gingen met twee doelpunten verschil verloren. “In Eindhoven begonnen we slordig”, stelt Kali. “Daarna pakten we het goed op tegen een goede ploeg. Ik stond er soms versteld van hoe we gewoon op hun helft stonden te voetballen. Tegen een topclub, hè! Ook tegen FC Twente speelden we goed voetbal. Ik hoorde dat hun trainer, Alfred Schreuder, heel pissig was in de rust. Dat beschouw ik dan als een compliment voor ons. Zaterdagavond, tegen Go Ahead Eagles, moeten we drie punten pakken. Dat moet je, vind ik, altijd als je FC Utrecht bent en je een thuiswedstrijd speelt. Als we de lijn qua voetbal doortrekken die we de laatste tijd hebben ingezet, heb ik er alle vertrouwen in dat we de wedstrijd winnen.”

“Het spelen van een avondwedstrijd is bijzonder”, vervolgt Kali. “Het feit dat het donker is, dat de lichtmasten branden: dat zorgt voor een heel ander sfeertje dan bij een middagwedstrijd. Ik vind het wel mooi om ’s avonds te spelen, in een échte voetbalsfeer.”

Heb jij je kaarten voor FC Utrecht – Go Ahead Eagles al in huis? Je kunt ze kopen in de FC Utrecht Fanshop, bij Ticketbox-verkooppunten en via internet. En zaterdag natuurlijk bij de stadionkassa’s, die vanaf 18.45 uur open zijn.