Jong FC Utrecht Team van de Maand

31 oktober 2014
Oktoberaward van FC Utrecht Academie voor beloftenteam.

Jong FC Utrecht is uitgeroepen tot Team van de Maand oktober van de FC Utrecht Academie. De beloftenploeg maakte met zowel het vertoonde spel als de behaalde resultaten indruk, volgens Technisch Manager en Hoofd Opleidingen Henny Lee van FC Utrecht.

“Wij werken er iedere dag aan om tot de beste jeugdopleidingen van Nederland te behoren. De jeugdopleiding is een belangrijke pijler in de filosofie van de club. In onze opleidingsvisie staat duidelijk omschreven welke speelstijl wij voor ogen hebben: een speelstijl die aansluit bij de cultuur van onze club en bij onze visie op voetbal en die gekenmerkt wordt door de begrippen: dwingend, technisch, naar voren gericht, met lef, passie en strijd. Jong FC Utrecht heeft dat in een aantal wedstrijden méér dan waargemaakt.”

Jong FC Utrecht eindigde de maand september met een belangrijke 1-3 uitzege op Jong Fortuna Sittard en gaf die driepunter in oktober in de cruciale competitieduels met concurrenten Jong Heracles Almelo (2-0) en Jong AZ (2-1) een goed vervolg, terwijl het tussendoor in een oefenduel ook nog met 1-0 won van het eerste elftal van Jupiler League-subtopper FC Eindhoven.

“Daarnaast viel de positieve ontwikkeling van individuele spelers op”, vervolgt Lee. “Zo hebben onder anderen Rodney Antwi en Gyrano Kerk de afgelopen tijd hun inbreng gehad in wedstrijden van het eerste elftal. Oók daarom is Jong FC Utrecht verkozen tot Team van de Maand.”