Jan Straub officieel met pensioen

31 oktober 2014
Na ruim twintig jaar actief te zijn geweest voor de club, neemt Straub nu afscheid.

FC Utrecht heeft de afgelopen weken de samenwerking met Jan Straub officieel beëindigd. Jan Straub gaat met pensioen na ruim 20 jaar actief te zijn geweest in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Na enkele maanden van overleg is het moment nu dat Jan definitief met de club zijn afscheid is overeengekomen.

Jan Straub was actief als hoofd jeugd/amateurscouting en als coördinator RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland bij FC Utrecht. Vele spelers die momenteel in het eerste van FC Utrecht spelen zijn in zijn tijd bij de club terechtgekomen. Het doet Jan dan ook elke keer weer goed als hij naar het eerste elftal kijkt in zijn Stadion Galgenwaard. “Ja, het is elke keer weer dat ik met een trots gevoel naar het eerste elftal kijk. ‘Ik heb met mijn team de afgelopen jaren toch wel wat neergezet’ denk ik dan. In mijn eerste jaren zijn onder anderen jongens als Michel Vorm, Alje Schut, Erik Pieters, Edson Braafheid en heden Yannick Cortie, Gévero Markiet, Yassin Ayoub, Anouar Kali, Rodney Antwi en Gyrano Kerk bij de jeugd gescout. Dat deze laatsten zich nu doorontwikkelen en waarde voor de club hebben gekregen, vervult mij met trots. Ons werk is niet voor niets geweest. En het is het werk van velen met mij geweest binnen de club. Maar ook de meer dan 80 amateurclubs waar we mee samenwerken, de families achter de spelers, het is echt een geheel van factoren geweest die tot dit succes hebben geleid. We hebben echt als team samengewerkt. De weg die we jaren geleden met elkaar zijn ingeslagen betaalt zich nu dus nog steeds uit. En dat is goed voor FC Utrecht in deze zware jaren. En ik kan wel zeggen dat we nog niet klaar zijn. Want er komen de komende jaren nog veel meer toptalenten uit de regio aan. Ik kan dus met een gerust hart mijn job officieel over dragen aan de nieuwe generatie. En in die mensen heb ik ook alle vertrouwen.”

Gaat Jan Straub nu stilzitten? “Nee, natuurlijk niet. Maar het is wel even lekker rustig aan te doen, dus ik neem de tijd. Maar, ik heb kleinkinderen waar ik naar ga kijken. En waar ik zelfs inmiddels al af en toe trainingen bij hun club aan geef. Diverse amateurclubs hebben me gevraagd voor een functie in het technisch kader of richting de jeugd. En ik heb een oriënterend gesprek met de KNVB gehad. Kansen genoeg dus. Maar ik laat alles lekker om me af komen. De afgelopen maanden waarin ik de afwikkeling met FC Utrecht ben overeengekomen hebben best wat energie gekost. Nu ik definitief de club ga verlaten en we hier op een goede manier uit zijn gekomen, kan ik dat nu ook op een goede manier achter me laten. En ben ik nu ook vrij in mijn hoofd om een keuze te maken voor de toekomst. FC Utrecht zal ik nooit vergeten. En de komende jaren blijf ik in het stadion komen om de wedstrijden te zien. Ik hoop dan natuurlijk vele talenten door te zien breken. FC Utrecht was, is en blijft mijn club. Ik ben blij dat ik dit op deze manier toch goed kan afronden”, aldus de pensionado.

Bij FC Utrecht worden de taken van Jan Straub in een nieuwe organisatiestructuur en binnen een nieuwe opzet van de scouting overgenomen door Jordy Zuidam als Hoofd Scouting en Paul Voois als Coördinator Jeugdscouting en RAC. 

FC Utrecht wenst Jan Straub veel succes in de toekomst en bedankt hem hier nogmaals voor zijn inzet gedurende alle jaren voor onze club.