FC Utrecht heeft zijn facilitaire afdeling versterkt met Johan van Amerongen, die sinds begin deze maand fulltime aan de slag is als groundsman. De club had nog nooit eerder iemand voltijds in dienst voor het verzorgen van de grasmat.

Al jaren nam de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) het onderhoud van de grasmat van Stadion Galgenwaard voor zijn rekening. Daarin is, met de komst van groundsman Van Amerongen, nu dus verandering gekomen. “Het was ons streven een budgetneutrale kwaliteitsslag te kunnen maken die aansluit op de visie ‘Baas in eigen Huis’. Die hebben we nu, met het aantrekken van Johan als groundsman, kunnen maken”, stelt Coördinator Operations Jorn ter Braak van FC Utrecht.

“Nadat we deze zomer een groot veldonderhoud hebben laten uitvoeren en sindsdien de DMO controleren en adviseren inzake de veldwerkzaamheden, hebben we een grote verbetering in veldkwaliteit waargenomen”, vervolgt Ter Braak. “Die kwaliteit willen we nu, met het aanstellen van een fulltime groundsman, verder verbeteren en waarborgen.”

“Er gaat niets, dat zal denk ik iedere voetballiefhebber beamen, boven een goed natuurgrasveld als speelondergrond”, zegt trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht. “Daarom ben ik er blij mee dat een groundsman zich vanaf nu voltijds ontfermt over het veld in Stadion Galgenwaard. Het veld is ten opzichte van enige tijd geleden nu al flink verbeterd en het doet me deugd dat we de komende tijd een nog verdere verbetering mogen verwachten.”