Boymans: 'Uitstekende klik met Tommy'

29 oktober 2014
Drie van de vier goals die Ruud Boymans maakte, werden voorbereid door Tommy Oar.
Clubtopscorer is hij. Ruud Boymans: vier duels, vier goals. Nog mooier eigenlijk: 306 speelminuten, vier treffers. Ofwel: één doelpunt per 76,5 minuten. Een moyenne om ‘U’ tegen te zeggen. Mede dankzij de afgemeten voorzetten van Tommy Oar, die drie van de vier goals van Boymans voorbereidde. FCUtrecht.nl sprak met de Nederlandse helft van het Utrechtse koningskoppel.

“Positie kiezen, afronden. Dat is mijn kracht.” Het woord is aan Ruud Boymans, met vier doelpunten op het moment clubtopscorer van FC Utrecht. De goals die hij tegen FC Dordrecht en PSV maakte, waren treffers uit het boekje. Identiek, eigenlijk: voorzet vanaf de flank, afwerken van dichtbij. “De voorzet is één van de wapens van Tommy Oar. Wat dat betreft kun je wel stellen dat we elkaar uitstekend aanvullen en beter maken”, zegt een glunderende Boymans.

“Onze samenwerking is inmiddels al een automatisme geworden”, vervolgt hij. “We trainen er veel op. En in de periode dat ik niet kon trainen vanwege mijn schouderblessure, spraken we er veel over. Ik zei Tommy keer op keer hoe ik de ballen wilde hebben. Tegenwoordig hoef ik het niet meer uit te leggen. Tommy kan het wel dromen, haha. Ik zeg nu alleen nog maar: ‘Je weet wat je moet doen’. Aan één blik hebben wij genoeg om van elkaar te weten wat we van plan zijn.”

Boymans doorzwom al de nodige watertjes als profvoetballer, maar zo’n goede voorzetten kreeg hij vanaf de linkerflank nog nooit, vertelt hij. “In mijn periode bij VVV-Venlo speelde ik met Ruben Schaken. Goede voorzetten, maar van rechts. Bij AZ idem dito met Mikhail Rosheuvel. Nu krijg ik ze van links. Tommy en ik brengen elkaar naar een hoger niveau en gaan de ploeg hopelijk nog veel punten bezorgen. Wat dat blijft aan het einde van de rit natuurlijk het allerbelangrijkste.”

Toegangskaarten aanschaffen
Kaarten voor de wedstrijd van aanstaande zondag tussen FC Utrecht en Vitesse zijn te verkrijgen in de FC Utrecht Fanshop en online te bestellen. Via internet zijn kaarten tot de aftrap van de wedstrijd verkrijgbaar. De FC Utrecht Fanshop is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op de wedstrijddag gaan de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside open om 10.30 uur. Ook dan kan, last minute, nog een kaartje worden gekocht. 

Meer lezen over Ruud Boymans? Aanstaande zondag komt hij uitgebreid aan het woord in programmamagazine FC TODAY!