Het vlaggenschip van FC Utrecht is van versterking voorzien. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt hebben de Utrechters zich verzekerd van de komst van verdediger Timo Letschert. De 21-jarige achterhoedespeler wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Roda JC Kerkrade.

Jeugdinternational Letschert doorzwom als jeugdspeler diverse voetbalwatertjes. Via HFC Haarlem, Ajax en sc Heerenveen kwam hij uit bij FC Groningen. Voor die club maakte de verdediger in het seizoen 2012/2013 zijn debuut in het betaalde voetbal. Halverwege de afgelopen jaargang verruilde hij de Trots van het Noorden voor Roda JC Kerkrade.

“Timo is inzetbaar op meerdere posities in de achterhoede. Hij geeft meer body aan de defensie in zijn totaliteit”, zegt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff van FC Utrecht. “We hebben Timo al in het vizier sinds zijn Groningse periode en zijn blij dat wij hem nu aan ons hebben kunnen binden voor, in elk geval, de rest van dit seizoen.”

In de huurovereenkomst die FC Utrecht met Roda JC Kerkrade heeft gesloten, is een optie tot koop opgenomen. Die stelt de Utrechters in de gelegenheid Letschert na deze jaargang definitief over te nemen van de Limburgers.