De voorhoede waarmee FC Utrecht gistermiddag (zondag) in Enschede aantrad tegen FC Twente, mag met recht piepjong worden genoemd. Naast de Amerikaanse spits Rubio Rubin (18) stonden Jong FC Utrecht-spelers Rodney Antwi (18), Cedric Badjeck (19) en Gyrano Kerk (18, tweede helft) binnen de lijnen. FCUtrecht.nl zocht het drietal op. The Day After met Antwi, Badjeck en Kerk.

Rodney Antwi, 18 jaar, eerste basisplek in FC Utrecht 1
“Het was een mooie ervaring om voor de eerste keer in de basis te mogen staan bij het eerste elftal van FC Utrecht. We speelden de eerste helft goed. Na de tegengoal was het even wat minder, maar daarna pakten we het weer goed op. Ik vond dat ik zelf wat meer had kunnen brengen. Verdedigend denk ik dat ik mijn taak goed heb uitgevoerd, maar aanvallend zit er meer in. De bal was vaak op de andere flank. Ik kwam weinig in de duels met mijn rechtstreekse tegenstander.”

“Het was bijzonder om, in zo’n groot stadion en tegen één van de beste teams van Nederland, te spelen. Dat smaakt absoluut naar meer. Als het aan mij ligt, doe ik nog veel vaker mee met het eerste elftal. Fysiek ging het goed. Ik kreeg een paar trappen op mijn voet, maar knokte me goed over mijn vermoeidheid heen. Daardoor kon ik ook na de rust vol energie en power spelen.”

Cedric Badjeck, 19 jaar, eerste basisplek in FC Utrecht 1 dit seizoen
“Een grote verrassing, dat was het. Ik kwam om te gaan trainen met Jong FC Utrecht, maar moest bij de trainer komen. Hij vertelde mij dat Boymans niet kon spelen en dat ik ging starten in Enschede. Dat was een leuke verrassing.”

“Van de trainers kreeg ik direct alle informatie en aanwijzingen. Het is fijn dat we met jong hetzelfde spelen als met het eerste. Dezelfde speelstijl. Druk zetten op dezelfde momenten. Dat scheelt. Je hoeft je niet echt aan te passen.”

“Ik heb vorig seizoen al een keer in de basis gestaan bij het eerste. Bij Go Ahead Eagles. Het was dus niet nieuw voor mij. Ik heb het al een keer meegemaakt. Hoewel je aan alles merkte dat FC Twente wel echt een topclub is. Met topspelers. Eén van de beste ploegen in de Eredivisie. Als de wedstrijd dan begint, dan laat je dat wel los. Ga je lekker voetballen.”

Gyrano Kerk, 18 jaar, competitiedebuut in FC Utrecht 1
“De trainer vroeg mij om warm te gaan lopen en dat ik een goede warming-up moest gaan doen. ‘Je gaat zo invallen’, zei hij. Dit kwam wel als een verrassing voor mij, want ik was niet de enige aanvaller op de bank. Peterson was er ook bij. Sowieso ben ik trots. Maar, ook wel verbaasd dat het zo snel gaat. Je gaat er niet vanuit, maar het is wel mooi dat je dan ook mag spelen.”

“Vorig jaar liep ik aan het einde van het seizoen een blessure op en moest ik revalideren. Daarna kon ik weer langzaam aansluiten bij mijn eigen team, Jong FC Utrecht. Ik heb weer drie of vier basisplaatsen gehad en mocht nu mee naar FC Twente.”