De beloftenploeg van FC Utrecht kruist vanmiddag (vrijdag) de degens met Jong Ajax. Op de Amsterdamse accommodatie De Toekomst staan beide ploegen vanaf 16.00 uur tegenover elkaar.

Voor Jong FC Utrecht is de oefengalop in Amsterdam een uitstekende gelegenheid om verder te schaven aan de speelwijze. En dat tegen een relatief sterke tegenstander; Jong Ajax komt immers uit in de Jupiler League en staat in die competitie momenteel twaalfde.

Drie punten
Jong FC Utrecht heeft de voorbije drie duels waarin punten te verdienen waren, niet kunnen aangrijpen om zijn saldo in de voorrondepoule van de beloftencompetitie op te krikken. Na een regelmatige 3-0 overwinning op Jong Fortuna Sittard werd achtereenvolgens verloren van Jong Heracles Almelo (5-1), Jong AZ (4-3) en Jong Vitesse. Laatstgenoemde ploeg was maandag te gast op Sportcomplex Zoudenbalch en maakte met een relatief ervaren team in het laatste halfuur het verschil tegen het veel jongere beloftenelftal van FC Utrecht: 1-3.

Live verslag via @fcutrechtmatch
Supporters van FC Utrecht die niet langs de lijn staan in Amsterdam, kunnen via Twitter rechtstreeks de verrichtingen binnen en rondom de lijnen bij Jong Ajax – Jong FC Utrecht volgen. FC Utrecht doet live verslag van de oefenwedstrijd via @fcutrechtmatch. Meepraten over het vriendschappelijke duel op Twitter? Gebruik dan #ajautr en #fcutrecht.