Aanvaller Tommy Oar van FC Utrecht heeft met de nationale ploeg van Australië maandagavond in Londen een zege geboekt. De Socceroos waren met 3-2 te sterk voor Saoedi-Arabië, dat in het Craven Cottage-stadion van Fulham als sparringspartner van de Aussies fungeerde.

De Australiërs leken al na zes minuten op rozen te zitten tegen Saoedi-Arabië. Was het in de derde minuut Tim Cahill van New York Red Bulls die de 0-1 maakte, in de zesde minuut zette Mile Jedinak de volgende treffer op het scorebord. Op aangeven van Joshua Brillante rondde de speler van Crystal Palace af: 0-2.

Australië, met Oar spelend als aanvallende linkermiddenvelder, moest toestaan dat Hassan Mulath Fallatah halverwege de tweede helft vanaf de penaltystip voor de 1-2 zorgde. Niet veel later herstelde Preston North End-verdediger Bailey Wright de marge: 1-3. Via Taisir Al Jassim kwam Saoedi-Arabië nog wel terug tot 2-3, maar de Aussies, met Oar negentig minuten lang binnen de lijnen, sleepten de oefenzege over de streep.

Enkele dagen geleden sparde Australië in Luik al met België en ook toen begon Oar in de basis. Dat duel ging met 2-0 verloren.