Jong FC Utrecht trok vanavond (maandag) aan het kortste eind tegen Jong NAC Breda. In een oefenwedstrijd waren het de Utrechters die het meeste balbezit hadden en de meeste kansen kregen, maar gingen de Bredanaars met de overwinning aan de haal: 0-2. 

Op Sportcomplex Zoudenbalch valt deze maandagavond het type neerslag dat Buienradar nimmer in kaart heeft: er is sprake van een heuse kansenregen tijdens de oefenwedstrijd Jong FC Utrecht - Jong NAC Breda.

Buienradar
Een kansenregen voor de thuisspelende ploeg, welteverstaan. De roodwitten zijn van meet af aan de bovenliggende partij in de vriendschappelijke pot tegen de Bredanaars en hebben nagenoeg voortdurend balbezit. Pas na elf minuten spelen komt de bal voor het eerst uit bij sluitpost Mike Havekotte van Jong FC Utrecht, die tijdens het gros van de wedstrijd een kleine honderd meter verderop van alles ziet gebeuren.

Alles behalve doelpunten
Van alles, behalve dat ene beetje waarin het bij voetbal uiteindelijk om gaat: het maken van een doelpunt. Want dat lukt de oppermachtige Utrechters niet. Wie het ook probeert en hoe het ook wordt geprobeerd: de bal gaat er maar niet in. Cedrick Badjeck en Erwin de Groot zijn misschien nog wel het dichtst bij een doelpunt. Badjeck ziet zijn inzet stranden op de paal, terwijl een door De Groot ingekopte bal van de lijn wordt gehaald.

Meteen raak
Aan de andere kant van het veld is het, op drie momenten na, erg rustig. Maar uit twee van die momenten treft het Jong NAC Breda van trainer Anton Joore wel doel. Halverwege de eerste helft is het voor het eerst raak. De eerste kans die de Brabanders krijgen, levert de 0-1 op. Gijs Baast poeiert de bal in de kruising.

Elst profiteert
De tweede helft is twintig minuten bezig, als de gasten de marge verdubbelen. Havekotte schuift de bal in de voeten van Randy Elst, die zijn kans schoon ziet en de bal op zijn beurt in het verlaten Utrechtse doel deponeert: 0-2.

Rentree Van Velzen
Hoewel Jong FC Utrecht nadien nog de nodige mogelijkheden krijgt, onder anderen via de ingevallen Gyliano van Velzen die na zeven weken blessureleed zijn eerste speelminuten weer maakt, komt er in de stand van de oefenpartij geen verandering meer.

Jong FC Utrecht - Jong NAC Breda 0-2 (0-1)
22. Gijs Baast 0-1
65. Randy Elst 0-2

Gele kaarten: Yemaro Hoogdorp en Jeff Hardeveld (beiden Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 250.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Mike Havekotte; Yemaro Hoogdorp (75. Laurens van der Voort), Myenty Abena, Jeff Hardeveld, Remco van Wingerden (75. Jordy van der Winden); Sofyan Amrabat, Nassir El Aissati (70. Darren Rosheuvel), Erwin de Groot; Gyrano Kerk (66. Hamza Boukhari), Cedric Badjeck, Rodney Antwi (46. Gyliano van Velzen).

Opstelling Jong NAC Breda:
Sven van der Maaten; Ben Gasser (46. Oguzhan Kazanci, 54. Ben Gasser), Jelle Voermans, Jesse van Bezooijen, Niek Ossevoort; Vinnie Vermeer, Randy Elst, Gijs Baast; Thami Ben Ali, Tom Wuyts, Galid Belaazzani.