FC Utrecht O17 heeft bij de seizoensopening een overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van Ajax. Onder ruime publieke belangstelling werd het 0-1 op sportpark De Toekomst. Odysseus Velanas was de bejubelde speler die met zijn doelpunt in de 14e minuut de wedstrijd besliste.  De eerste doelstelling voor dit seizoen is het bemachtigen van een plaats bij de eerste acht in de winterstop na een halve competitie. Die eerste acht gaan na de winterstop de strijd aan in een hele competitie voor het landskampioenschap. De eerste drie punten waren dus van harte welkom in een seizoensopening waar FC Utrecht achtereenvolgens in Ajax, AZ, sc Heerenveen en Feyenoord sterke tegenstanders heeft.

Meteen na het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Ten Broek spatte het enthousiasme er bij de Utrechters vanaf. Er werd heel hoog druk gezet, maar Ajax kon zich daar redelijk onderuit voetballen. Hoe meer echter de 1e helft vorderde hoe meer FC Utrecht de tegenstander tot fouten kon dwingen. Dat leidde tot een aantal mogelijkheden en na een kwartier spelen kwam FC Utrecht dan ook verdiend op 1-0: Odysseus Velanas ging achter een diepe bal van Jelle de Lange aan, keeper Van der Sar (jawel, de zoon van) leek de bal te onderscheppen. Hij verloor de bal in de kluts met een eigen verdediger en Odysseus Velanas, waarna de laatste de bal in het lege doel kon schuiven. FC Utrecht bleef daarna goed compact spelen, maar moest toch ook enkele kansjes aan Ajax toestaan, waarbij de Utrechtse linkerkant een aantal keren moeite had met de snelle vleugelspeler van Ajax, oud-FC Utrecht speler Ché Nunnely. De grootste kans was vlak voor rust echter voor FC Utrecht nadat een prachtige voorzet van Mitchell van Rooijen door Virgil Smith bij de tweede paal werd ingekopt. Keeper Van der Sar revancheerde zich voor zijn eerdere fout en verwerkte de bal tot hoekschop.

In de tweede helft kreeg FC Utrecht een grote kans om de wedstrijd op slot te gooien nadat Virgil Smith de bal uit een voorzet van Odysseus Velanas voor een leeg doel direct op de pantoffel nam. De FC Utrech- aanhang zag de bal tot ontzetting hoog over gaan. Die misser was voor Ajax een sein om nog meer druk te zetten op de FC Utrecht verdediging. FC Utrecht kon er daarna niet goed meer uitkomen en balbezit was van hele korte duur. Ajax verdiende dan ook een gelijkmaker, maar het zal duidelijk zijn dat de FC Utrecht-defensie daar niet aan mee wilde werken. Ajax was er wel een aantal keren dichtbij. Eerst kon Baran Karadag de bal van de lijn werken en even later plukte keeper Thijmen Nijhuis een bal uit de bovenhoek. Veel meer kansen gaf de verdediging, onder leiding van het centrale duo Jelle de Lange en Nick Lim niet weg, zodat FC Utrecht na zeven minuten blessuretijd met de drie punten in de tas terug kon keren naar de Domstad.