Aanvaller Issa Kallon heeft zich voor vier seizoenen verbonden aan FC Utrecht. De 18-jarige flankspits maakt bovendien per direct de overstap van FC Utrecht O19 naar het vlaggenschip van de Utrechters.

Kallon sloot amper twee maanden geleden aan bij FC Utrecht, na negen seizoenen in de jeugdopleiding van Vitesse te hebben gespeeld. De rappe aanvaller uit Zeist, tevens Nederlands jeugdinternational, maakte tijdens trainingen en wedstrijden een bijzonder goede indruk. Anderhalve week geleden stond de aanvaller met Afrikaanse roots bij de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Feyenoord in de basis van het eerste elftal van FC Utrecht. Afgelopen weekend, in Friesland, maakte Kallon opnieuw zijn opwachting in het elftal van Robby Alflen.

“Issa heeft zich bij FC Utrecht direct op een bijzonder lovenswaardige wijze gemanifesteerd”, vertelt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff. “Tijdens trainingen en wedstrijden met FC Utrecht O19 en Jong FC Utrecht heeft hij laten zien wat hij in zijn mars heeft, hetgeen resulteerde in een kans bij het eerste elftal. Ook die heeft Issa met beide handen gegrepen. Wij hebben veel vertrouwen in Issa en denken dat hij de komende jaren een mooie ontwikkeling kan doormaken in Utrecht.”

De hoofdrolspeler zelf is verheugd met zijn verbintenis. “Ik ben er heel erg trots op dat ik mezelf vanaf nu speler van het eerste elftal van FC Utrecht mag noemen”, zegt Kallon. “Na een lange periode bij Vitesse, waar ik veel heb geleerd, ben ik bij FC Utrecht begonnen met de hoop ooit in dat mooie Stadion Galgenwaard te mogen spelen. Dat ik na een paar maanden al van FC Utrecht O19 naar het eerste elftal zou worden overgeheveld, had ik vooraf bijna niet durven dromen. Ik ben er erg blij mee, maar weet tegelijkertijd dat het nu eigenlijk pas écht begint voor mij en dat ik hard moet blijven werken en mezelf moet blijven ontwikkelen.”