FC Utrecht mag drie punten bijschrijven. De ploeg van trainer/coach Robby Alflen won zondagmiddag in Stadion Galgenwaard met 1-0 van FC Groningen. Matchwinner was Ruud Boymans, die bij zijn debuut in het roodwitte shirt de enige treffer van het duel scoorde.

Drie momenten zijn er, die grotendeels bepalend zijn voor de uitslag van de alleszins vermakelijke wedstrijd FC Utrecht – FC Groningen. Drie momenten die, dankzij twee keer Robbin Ruiter en één keer Ruud Boymans, in Utrechts voordeel uitpakken.

Moment 1: Hoesen versus Ruiter
Zomaar ineens gebeurt het. Een moment van onwaakzaamheid in de Utrechtse defensie, en daar duikt ineens spits Danny Hoesen alleen op voor doelman Robbin Ruiter. De sluitpost van de Utrechters lijkt eventjes zijn ‘zestien’ te willen verlaten, maar besluit dat niet te doen. Het blijkt een juiste keuze. Want Hoesen schiet de bal en Ruiter, die veilig binnen de lijnen van het strafschopgebied staat opgesteld, kan de inzet met z’n handen onklaar maken.

Moment 2: Boymans versus Padt
Zes minuten staat hij in het veld. Zes minuten; niet meer en niet minder. En dan al, dán al roeit Ruud Boymans zijn eerste doelpunt als speler van FC Utrecht binnen. Het voorbereidende werk is van een zeldzame schoonheid. Tommy Oar, die deze jaargang op koers ligt voor de titel ‘Koning van de Assist’, legt de bal over de Groningse achterhoede heen voor de voeten van Boymans. De spits, die na lange afwezigheid vanwege een schouderblessure dan eindelijk zijn officiële debuut maakt in het duel met FC Groningen, verschalkt keeper Sergio Padt en brengt Stadion Galgenwaard in extase: 1-0.

Moment 3: Chery versus Ruiter
Twintig minuten voor tijd vindt het derde cruciale moment uit de wedstrijd plaats. Chris Kum vloert de rappe en wendbare Jarchinio Antonia en laat arbiter Ed Janssen geen keus: penalty voor FC Groningen. Middenvelder Tjaronn Chery meldt zich bij de bal. Houdt die eventjes hoog, legt ‘m op de stip, kijkt de Cityside eventjes in en neemt een aanloop. Hard jaagt hij de bal richting de hoek. Een goede penalty, dus. Maar geen pingel die een doelpunt oplevert. Want daar is Ruiter, opnieuw Ruiter, die heldenwerk verricht. Hij mept de bal uit de hoek, houdt de nul en legt daarmee de basis voor de Utrechtse overwinning.
Lang nagenieten is er voor FC Utrecht overigens niet bij: donderdag wacht alweer de volgende wedstrijd: PSV-uit, in het kader van de KNVB Beker. Al bijna 300 FC Utrecht-fans verzekerden zich voor een kaartje voor het uitvak. Tegen een zeer aantrekkelijk tarief ook mee naar Eindhoven? Lees er HIER meer over. 

FC Utrecht - FC Groningen 1-0 (0-0)
61. Ruud Boymans 1-0

Gele kaarten: Tommy Oar, Mark van der Maarel (beiden FC Utrecht) en Jarchinio Antonia (FC Groningen).

Toeschouwers: 14.503.

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel (83. Yannick Cortie), Ramon Leeuwin (73. Kai Heerings), Gévero Markiet, Chris Kum; Anouar Kali, Yassin Ayoub, Willem Janssen; Kristoffer Peterson (55. Ruud Boymans), Nacer Barazite, Tommy Oar.

Opstelling FC Groningen:
Sergio Padt; Yoëll van Nieff, Johan Kappelhof, Eric Botteghin, Tom Hiariej (85. Hans Hateboer); Maikel Kieftenbeld, Michael de Leeuw (76. Dino Islamovic), Tjaronn Chery; Nick van der Velden (66. Henk Bos), Danny Hoesen, Jarchinio Antonia.