FC Utrecht hield vanmiddag (zondag) voor de tweede keer op rij de nul in Stadion Galgenwaard. Leverde dat vorige week nog geen zege op tegen ADO Den Haag, deze week werd wél gewonnen. FC Groningen moest met 1-0 voor de Utrechters buigen.

“Vooraf hebben we ervoor gekozen tegen FC Groningen anders druk te zetten dan tijdens de voorgaande wedstrijden, waarin we vaak met drie spelers druk uitoefenden. Nu deden we dat met twee spelers, waardoor op het middenveld de bezetting beter was en we meer tweede ballen konden veroveren”, concludeerde trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht tevreden tijdens de nababbel in de persruimte van Stadion Galgenwaard.

De oefenmeester zag dat zijn team beter was dan FC Groningen, deze middag. “We waren de bovenliggende partij”, aldus Alflen. “Aanvankelijk bleven grote kansen voor ons uit, maar we gaven er in elk geval ook geen weg. Op het moment dat we de 1-0 maakten, was dat een verdiende voorsprong.”

“Daarna zakten we wat terug en zocht FC Groningen veelvuldig de aanval. Toch vond ik dat we verdiend wonnen, mede dankzij een fantastische redding van Robbin Ruiter. Wat mij betreft was dat hét moment van de wedstrijd”, deelde Alflen een pluim uit aan de goalie die voor de tweede keer op rij de nul hield in Stadion Galgenwaard.