Toernooien FC Utrecht O19

13 augustus 2014
FC Utrecht O19 heeft inmiddels twee toernooien achter de rug. In België werd deelgenomen aan het prestigieuze Eurofoot Toernooi in Oostduinkerke. In Volendam was O19 opgenomen in het wedstrijdschema van het Zilveren Botter Toernooi.

Eurofoot 2014

Al voor het vierde jaar op rij heeft FC Utrecht O19 deelgenomen aan het prestigieuze Eurofoot Toernooi (www.eurofoot2000.be) in de fraaie Belgische kustplaats Oostduinkerke. Al meer dan tien jaar lang is men hier in staat een kwalitatief hoogstaand toernooi neer te zetten, met aansprekende tegenstanders, geweldige verzorging en prima huisvesting. Door de louter positieve evaluaties van de afgelopen jaren heeft Hoofd Voetbal Academie Henny Lee de laatste editie van het toernooi bezocht en was uitermate tevreden.

Ingedeeld in groep A, samen met KV Mechelen, Club Brugge, Cercle Brugge, Tottenham Hotspur en KRC Genk, moest een plek in de kruisfinales worden afgedwongen. Dat lukte, na een weifelende
start op de eerste dag, helaas ook niet op de tweede. Een penalty, toegekend in de laatste seconden van de laatste poulewedstrijd deed het team van trainer/coach Arjan van der Laan de das om.
Daardoor eindigde het niet als derde, maar slechts als vijfde. Op de laatste wedstrijddag resteerde er nog de eervolle strijd met RSC Anderlecht om plaats 9 en 10. Door deze wedstrijd winnend
af te sluiten werd FC Utrecht O19 uiteindelijk 9e in de rangschikking en kon het terugkijken op een verdienstelijk toernooi.

Hoe kan dat nu: de 9e plek en toch een verdienstelijk toernooi achter de rug hebben? De nieuwe trainer Arjan van der Laan (oud-ADO Den Haag, Sparta, FC Twente en FC Dordrecht) kijkt terug
op een uiterst leerzaam weekeinde. "Ik heb van de stafleden begrepen, dat wij andere jaren enkele dagen eerder afreisden naar de Belgische kust, om zo in alle rust naar de toernooistart te werken.
Nu liep dat door omstandigheden anders, waardoor mijn spelers bij de aftrap al een fikse reis in de benen hadden. Het is geen excuus, maar dat werkt toch door. Waar ik zeer over te spreken ben,
is de veerkracht die het team op de tweede dag heeft getoond. Door twee keer op rij te winnen en in de laatste partij gelijk te spelen werden er zeven punten gehaald. Niet voldoende voor een hoge klassering, maar voor Van Der Laan voldoende om op voort te borduren. Ik vond het een uitstekende teamprestatie."

Zilveren Botter Toernooi

Op zaterdag 9 augustus werd deelgenomen aan het Zilveren Botter Toernooi, georganiseerd door FC Volendam. Behalve FC Utrecht O19 en de thuisclub namen deel AZ O19 en Almere City O19.
Het toernooi werd een succes voor de Utrechtse jeugd, want ongeslagen en zonder een doelpunt tegen werd het toernooi op hun naam geschreven. Bovendien werd Bart Ramselaar uitgeroepen
tot Speler van het Toernooi. De daarbij behorende prijs werd hem uitgereikt door FC Volendam's clubtopscorer Robert Muhren. 

Ook over dit toernooi is trainer van der Laan uitermate te spreken. "In feite zijn het oefenminuten, die je anders in twee volledige oefenwedstrijden op verschillende dagen bij elkaar speelt. Nu waren we in staat om, net als in België, conditioneel een prikkel te geven om zodoende sterker uit het weekeinde te komen. Samen met de twee dagen trainingskamp die we hiervoor in Egmond hebben belegd kunnen wij terugkijken op een heel nuttige en vooral goed bestede week."