Het verhaal van de bekerwedstrijd tussen de Limburgers en de Utrechters is eigenlijk zo verteld. De thuisploeg wachtte af en loerde op de omschakeling dan wel op de gelegenheid om een fout van de tegenpartij af te straffen. De bezoekers hadden het vandaag vooral op het middenveld. Maar eenmaal halverwege de helft van de tegenstander waren ze het vernuft kwijt. Het was ook niet voor niets dat trainer Arjan van der Laan in de rust liet weten dat het tijd werd dat de ploeg zichzelf moest gaan belonen voor alle arbeid. Want er werd een prima wedstrijd gespeeld, waarin het jammer genoeg ontbrak aan doelgerichtheid. Dat Roda al na 12 minuten op voorsprong was gekomen, daar schrokken ze zelf ook van. Als doelman Bob van der Hoek nu eens níet was uitgekomen en níet opzichtig over de bal had gemaaid (waarna Arslan Haydary eenvoudig de bal vanaf 20 meter in het lege doel kon schuiven), dan had het gewoon een kwestie van tijd geweest voor de Utrechtse ploeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In plaats daarvan gingen ze rusten met een 1-0 achterstand op het scorebord.

Het sleutelwoord van de tweede helft was dus belonen. Al na 5 minuten was de beloning daar. Een vrije trap van Karim Loukili viel vlak voor de verdediging, de doelman in Limburgse dienst aarzelde, en Guido Janssen was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te tikken. Eindelijk loon naar werken en iedereen met een rood/wit hart ging er eens goed voor zitten. Helaas voor hen bleef het bij die ene Utrechtse treffer. De tweede helft gaf een zelfde beeld als de eerste: een dominerend FC Utrecht, maar het geboden spel was minder van kwaliteit. In de slotfase werd dat nog maar eens onderstreept bij de tweede Limburgse goal. Na een misverstand in Utrechtse gelederen kon de bal voor het doel gebracht worden, waar Jimmy Spruit zo ongelukkig was de bal achter zijn eigen doelman te werken. Alleen het derde doelpunt van Roda JC was op eigen kracht tot stand gekomen. Maar de wedstrijd was toen al lang gespeeld. Arjan van der Laan verwoordde het na afloop als volgt: “Ik heb een hele goede eerste en een stuk mindere tweede helft gezien. Eigenlijk hebben we van onszelf verloren. We toonden te weinig geduld als we eenmaal in de eindfase van een actie kwamen. Op de een of andere manier schoot het in een hogere versnelling wat de zuiverheid niet ten goede kwam. Dat, in combinatie met een gebrek aan resoluut handelen, heeft er voor gezorgd dat wij met lege handen staan en uit het bekertoernooi liggen. Roda JC heeft, hoe frustrerend ook, het maximale uit hun speelwijze gehaald door optimaal te profiteren van fouten aan onze kant.”

Roda JC O19-FC Utrecht O19 3-1 (Nike Cup)
 1-0 12. Arslan Haydary
 1-1 50. Guido Janssen
 2-1 87. Jimmy Spruit (e.d.)
 3-1 90+2 Maikel de Groot