FC Utrecht heeft in De Kuip voor een stunt gezorgd. De ploeg van trainer/coach Robby Alflen versloeg Feyenoord met 1-2 dankzij doelpunten van Nacer Barazite en Rodney Antwi.

Even terugspoelen. Het is zondag 17 augustus, FC Utrecht speelt thuis tegen Willem II en debutant Rodney Antwi spurt op sluitpost David Meul af. Van dichtbij mist de jongeling. Geen goal voor Antwi, maar gelukkig wel een overwinning voor FC Utrecht (2-1). En nu door naar zondag 24 augustus. Plaats van handeling: De Kuip, Rotterdam. Moment: halverwege de tweede helft. Antwi troggelt de bal af van de defensie van Feyenoord en weer rent hij alleen op een keeper af; Erwin Mulder in dit geval. Deze keer blijft het talent koel en rondt hij formidabel af: 1-2.

Matchwinner Antwi
Met zijn doelpunt zorgt Antwi ervoor dat FC Utrecht een verrassende zege pakt tegen Feyenoord. Een zege die, zeker in het laatste kwart van de wedstrijd, amper nog in gevaar komt. FC Utrecht heeft Feyenoord aardig in de tang, in die fase.

Beginfase voor Feyenoord
Hoe anders is dat in het begin van de wedstrijd. Feyenoord zet aan, zet druk en krijgt kansen. Heel grote kansen, grote kansen en wat minder grote kansen. Maar kansen voldoende in elk geval om FC Utrecht flink pijn te doen. Mede dankzij een paar goede saves van Robbin Ruiter, een beetje hulp van de paal en een heldendaad van Mark van der Maarel, die een bal van de lijn haalt, blijft die schade beperkt.

Te Vrede opent de score
Na dik een half uur spelen incasseren de Utrechters wel de 1-0. Mitchell Te Vrede kopt de bal over doelman Ruiter heen en weinig wijst er op dat Feyenoord niet met een voorsprong de kleedkamer mag opzoeken.

Tommy is terug
Maar dan is daar Tommy Oar. Als een duveltje uit een doosje laat de Australisch international, voor het eerst in de ploeg dit seizoen na een poosje blessureleed, van zich spreken. Oar lepelt de bal voor en van dichtbij werkt Nacer Barazite de bal tegen de touwen. Zo komt FC Utrecht in de blessuretijd terug tot 1-1.

FC Utrecht maakt verschil na rust
Of het die mentale tik is die Feyenoord doet wankelen, of gewoon het frisse en aanvallende voetbal; dat is de vraag. Feit is dat FC Utrecht in de tweede helft veel beter in de wedstrijd zit en die helft verdiend wint en daardoor ook zegevierend van het Rotterdamse veld stapt. De tweede driepunter van de jaargang is een feit: 1-2.

Feyenoord - FC Utrecht 1-2 (1-1)
33. Mitchell Te Vrede 1-0
45+1. Nacer Barazite 1-1
72. Rodney Antwi 1-2

Gele kaarten: Jordy Clasie, Ruben Schaken (beiden Feyenoord), Willem Janssen en Robbin Ruiter (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 42.500.

Scheidsrechter: Kevin Blom.