FC Utrecht was zaterdagmiddag op Sportpark De Ebbenhorst veel te sterk voor Sparta Nijkerk. De Topklasser werd met 1-7 verslagen door het team van trainer/coach Robby Alflen, die over veel dingen die hij tegen de topamateurs zag van zijn ploeg, best tevreden was.

"Ik vond het niet slecht", zei Alflen over het spel dat zijn team op de kunstgrasmat van Sparta Nijkerk legde. "Maar, en dat zeg ik niet voor de eerste keer deze voorbereiding: we hadden best een paar doelpuntjes meer mogen maken. Goed, kijk je naar de kansen die je krijgt, dan is dat goed. Dat waren er namelijk meer dan genoeg. En vergeet niet: je speelt niet tegen Huppie Vooruit hier, hoor. Dit team speelt in de Topklasse en is van een behoorlijk niveau."

'De jongens zijn er klaar voor'
"Nu we bijna aan het einde zijn gekomen van de voorbereiding, durf ik te stellen dat de jongens klaar zijn voor de start van de competitie", spreekt Alflen klare taal. "Morgen (zondag, red.) spelen we nog een wedstrijd tegen Konyaspor. Daarin komen andere jongens aan spelen toe dan vandaag en ook dat is goed. Het is interessant om te zien hoe zij het er tegen zo’n sterke ploeg van af brengen."

Markiet's neusje voor de goal
In het duel met Sparta Nijkerk beperkte Alflen zich tot het doorvoeren van slechts één wissel. In de rust werd Leon de Kogel vervangen door Yannick Cortie, waardoor Gévero Markiet werd doorgeschoven naar de spitspositie. "Gévero in de spits. Dat mag voor velen een verrassing zijn, maar ik heb hem op die positie bij Jong FC Utrecht vaak genoeg zien spelen en dat deed hij altijd erg goed", zegt Alflen. "Hij heeft een neusje voor de goal, dat liet hij vandaag ook weer zien."