Een dag na de eclatante 1-7 oefenzege op Sparta Nijkerk stapte opnieuw een FC Utrecht-team de wei in voor een vriendschappelijke wedstrijd. Daarin was Konyaspor de tegenstander en zag trainer/coach Robby Alflen tot zijn grote tevredenheid een relatief jonge ploeg een knap 1-1 gelijkspel bewerkstelligen.

"De jongens die vandaag speelden, hebben op mij een goede indruk gemaakt", deelde trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht direct na afloop van de oefenpot tegen Konyaspor een pluim uit. "We begonnen heel goed aan de wedstrijd, al zakten we na de drinkpauze een beetje weg. Maar alles bij elkaar genomen, zeg ik: deze 1-1 is een heel goed resultaat."

'Jonge jongens komen goed mee'
Wat de oefenmeester van de Utrechtse Eredivisionist erg tevreden stemde, was het feit dat de spelers van de beloftenkern die hij opstelde, bijna feilloos meespeelden. "Je merkt direct dat die jongens weten hoe we spelen en weten wat er van ze verwacht wordt. Dan zie je dat het loont als je dezelfde speelstijl hanteert. Dat werkt twee kanten op: de jongens van de beloftenploeg weten wat er van ze verwacht wordt in het eerste elftal en vice versa. En vandaag zag je: die jongens van de beloftenkern kunnen ook goed meekomen."

'Kranig geweerd' 
"We kregen vandaag wat minder kansen dan bijvoorbeeld een dag eerder tegen Sparta Nijkerk", constateerde Alflen. "Maar ik telde toch diverse goede mogelijkheden en dat is knap, zeker als je ziet dat wij met een jong team speelden tegen het sterkste elftal van Konyaspor, dat van onder meer ADO Den Haag en Heracles Almelo al won de voorbije weken. Ons jonge ploegie weerde zich kranig tegen een tegenstander van formaat. Heel knap."