Marcus Nilsson definitief naar Kalmar FF

29 juli 2014
De Zweed was door FC Utrecht verhuurd aan Kalmar FF dat de 26-jarige voetballer nu per direct en definitief overneemt.

Verdediger Marcus Nilsson keert niet meer terug bij FC Utrecht. De Zweed was door de club uit Utrecht verhuurd aan Kalmar FF en die ploeg neemt de 26-jarige voetballer nu per direct en definitief over van FC Utrecht.

Nilsson sloot in de zomer van 2011 aan bij FC Utrecht, dat hem destijds overnam van Helsingborgs IF. De eenvoudig Zweeds international kon in Stadion Galgenwaard nimmer een vaste basisplaats veroveren en werd in januari door de ploeg uit de Domstad verhuurd aan Kalmar FF, dat Nilsson nu dus definitief inlijft.

“De concurrentiestrijd om een basisplaats heeft Marcus nooit definitief in zijn voordeel kunnen beslechten in Utrecht”, licht Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff toe. “Daarom was een verhuur in januari een goede optie. In Zweden komt hij wél veel aan spelen toe. Hij is een belangrijke schakel in de ploeg van Kalmar FF. Voor alle betrokken partijen was een definitieve transfer dan ook een goede zaak.”