Jong FC Utrecht verliest nipt bij SV Spakenburg

26 juli 2014
Door een doelpunt van Peter de Lange heeft Jong FC Utrecht het oefenduel tegen en bij SV Spakenburg met 1-0 verloren.

Door een doelpunt van Peter de Lange heeft Jong FC Utrecht het oefenduel tegen en bij SV Spakenburg met 1-0 verloren. 'De Blauwen', afgelopen seizoen algeheel kampioen van de amateurs, pakte zodoende de oefenzege.

De ploeg van trainer/coach Robin Pronk begon nog veelbelovend op het regenachtige complex De Westmaat. Binnen vijf minuten had aanvaller Cedric Badjeck pech toen zijn fraaie kopbal via de paal terug het veld in stuiterde. FC Utrecht had bij vlagen de bal, maar echt dreigend werd het niet vaak. Aanvoerder Darren Rosheuvel vuurde van afstand een schot af op Barry Ditewig, die zich echter niet liet passeren.  Niet veel later ontfutselde Badjeck de bal van de Spakenburgse defensie, passeerde hij Ditewig, maar schoof hij de bal vanuit een moeilijke hoek in het zijnet.

Waar het er alle schijn van had dat de teams zonder doelpunten de kleedkamer in zouden gaan, had Spakenburg andere gedachten. In de blessuretijd van de eerste helft kopte Peter de Lange de bal achter doelman Mike Havekotte, die tot dat moment nog nauwelijks op proef was gesteld. De ruststand was derhalve 1-0.

In de tweede helft wisselden beide teams veelvuldig, wat de vaart van het spel niet ten goede kwam. Er vielen dan ook weinig kansen meer te noteren. Eén keer was Jong FC Utrecht nog wel erg dichtbij de gelijkmaker; Nassir El Aissati schoot de bal van zo'n dertig meter schitterend op het doel van Ditewig, maar had de pech dat de bal voor de tweede keer op de paal kwam. 

Met verdediger Myenty Abena in de spits probeerde Jong FC Utrecht nog iets te forceren, maar tot grote kansen kwam het helaas niet meer. 

SV Spakenburg - Jong FC Utrecht 1-0 (1-0)
45' Peter de Lange 1-0

Opstelling Jong FC Utrecht:
Mike Havekotte (66' Menno Heus), Myenty Abena (66, Bryan Zwart), Jeff Hardeveld (77, Cedric Badjeck), Nassir El Aissati, Darren Rosheuvel (66' Burak Burak), Cedric Badjeck (66' Gyrano Kerk), Hamza Boukhari (45' Erwin De Groot), Christian Dorda (45', Laurens Van der Voort), Sean Klaiber (45'  Yemaro Hoogdorp), Elroy Pappot (45' Rodney Antwi), Issa Kallon (77' Myenty Abena).