In navolging van het eerste elftal van FC Utrecht, is ook het beloftenteam van de club uit de Domstad begonnen aan de voorbereiding in aanloop naar de start van de competitie van het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk werkte gistermiddag (donderdag) de eerste veldtraining van de nieuwe jaargang af.

Jong FC Utrecht werkt de komende weken toe naar de start van de competitie. In de eerste fase van de competitie komt Jong FC Utrecht in een voorrondepoule uit tegen Jong AZ, Jong Vitesse, Jong Heracles Almelo, Jong Go Ahead Eagles en Jong Fortuna Sittard. Na een eerste reeks van tien wedstrijden wordt duidelijk in welke divisie de manschappen van Pronk de jaargang vervolgen; Divisie A, Divisie B of Divisie C.

Voordat de bal voor de beloftenploeg van de Utrechters gaat rollen in competitieverband, staan de nodige trainingen en oefenduels op het programma. Jong FC Utrecht speelt vriendschappelijke wedstrijden tegen SV Geinoord (zaterdag 12 juli, 12.00 uur, Sportcomplex Zoudenbalch), Jong Sparta Rotterdam (zaterdag 19 juli, 14.30 uur, Sportcomplex Zoudenbalch), SV Spakenburg (zaterdag 26 juli, 15.00 uur, Sportpark De Westmaat) en Jong Ajax. Dat team is op De Toekomst op maandag 4 augustus de vierde en laatste sparringspartner van de Utrechters, voor de start van de eerste competitiefase.