Resoluut zegt hij het, in de catacomben van Stadion Galgenwaard. "Er was maar één club waarvoor ik dit wilde doen: FC Utrecht", aldus Stefaan Tanghe, die zich als scout aan de club uit de Domstad heeft verbonden. "Het is heel leuk om terug te zijn in Utrecht", gaat de Belgische middenvelder van weleer verder. "Sportief gezien heb ik hier de mooiste momenten van mijn loopbaan beleefd. Ik koester zeer bijzondere herinneringen aan FC Utrecht."

'Mooie uitdaging in België'
Tanghe gaat met name in 'zijn' België, waar hij nog altijd woonachtig is, speuren naar spelers namens FC Utrecht. Wie het WK voetbal heeft gevolgd, weet dan voldoende: talent genoeg, daar bij onze Zuiderburen. "Niet alleen dé nationale ploeg presteert goed", zegt Tanghe. "Ook de nationale jeugdselecties zijn goed bezig. Er ligt in België als scout een mooie uitdaging voor mij."

Ontdekkingsreis
Tanghe, die met name in de Jupiler Pro League, de top van de Tweede Klasse, de beloftencompetities en bij (jeugd)interlands zal gaan scouten, heeft ervaring met het speuren naar talent. Als scout was hij in het verleden actief voor KV Kortrijk. "Maar dat was enkele jaren geleden. Inmiddels zijn er vrijwel overal volledig nieuwe selecties. Er valt voor mij dus weer voldoende te ontdekken, haha. Het eerste halfjaar zal het vooral oriënterend zijn; alle ploegen aan het werk zien. Na zes maanden kom je uit bij de tweede scoutingsfase en ga je diverse spelers opnieuw bekijken. Ik weet als oud-speler van FC Utrecht welk profiel voetballer goed past in Stadion Galgenwaard en heb bovendien mijn hele leven voetbal gespeeld. Van die bagage hoop ik profijt te hebben. Ik heb er heel veel zin in om aan de slag te gaan voor FC Utrecht.