In Alflen's Aanloop gaat FCUtrecht.nl, samen met trainer/coach Robby Alflen, wekelijks in op de stand van zaken rondom het eerste elftal in aanloop naar de start van de competitie. Vandaag editie 2. Over trainingsarbeid en wedstrijdminuten.

Na afloop van de eerste trainingsweek van de nieuwe jaargang, die werd afgesloten met een 0-7 overwinning in een oefenduel met vv Benschop, was trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht een tevreden man. "We hebben deze week heel wat uurtjes doorgebracht op het trainingsveld", zei de oefenmeester. "Dat zal komende week niet anders zijn. Dit zijn de weken waarin je werkt aan het conditionele aspect, maar je gaat ook al aan de slag met belangrijke accenten die je op voetballend gebied wilt leggen. Je creëert een mengelmoes van die zaken."

Grote lijnen
"De grote lijnen zijn, voor wat betreft de aanpak die wij voor ogen hebben, duidelijk", ging Alflen verder. "Ik heb het idee, en dat zag je in de wedstrijd van vandaag ook wel terug, dat het al wel begint te vallen. Ik ben tevreden over hoe ons team het heeft gedaan tijdens de eerste week van de voorbereiding."

'Blij met deze wedstrijden'
Wedstrijden vormen, in deze fase van het seizoen, geen aanleiding om de trainingsintensiteit rigoreus aan te passen. Wordt tijdens de competitie getracht te pieken op alle fronten op de wedstrijddag, in het eerste gedeelte van de voorbereiding is dat wat Alflen betreft overbodig. "Ik ben heel blij met dit soort wedstrijden", zei de oefenmeester in de catacomben van het sportpark in Benschop, doelend op de duels met het Regioteam, vv Benschop, JSV Nieuwegein (12 juli) en vv Serooskerke (15 juli). "Je moet minuten maken. In wedstrijden zoals deze maken alle jongens die. Dat is belangrijk. Als we over een paar weken tegen Dundee United gaan spelen, is dat wel een wedstrijd waarbij je denkt: misschien gaan we ter voorbereiding daarop wel iets anders trainen en de intensiteit wat terugnemen. Tot die tijd is daarvan geen sprake."

Een training van het eerste elftal van FC Utrecht bijwonen? Kijk dan in onze agenda voor het actuele trainingsschema.