Klopte FC Utrecht vorige week het Regioteam (2-4) en vv Benschop (0-7) al, zaterdagmiddag was de Eredivisionist uit Utrecht met 0-5 te sterk voor JSV in Nieuwegein. Trainer/coach Robby Alflen hield gemengde gevoelens over aan de oefenzege op de Eersteklasser.

"We hebben een vlakke wedstrijd gespeeld", zei Alflen tegen FCUtrecht.nl. "Kijk: positiespel is een middel dat je kunt gebruiken om kansen te creëren. Maar vandaag had ik de indruk dat het soms een doel werd en dat is niet de bedoeling. We hebben flink wat werk verzet de afgelopen twee weken en het was warm; dat is zo. Maar dan nog zeg ik: dit was onder de maat."

'Niet helemaal de juiste indruk kunnen krijgen'
En dat vond de oefenmeester jammer. "Want wat de jongens tijdens de trainingen laten zien, daar word ik vaak wél vrolijk van. Dan hoop je dat je dat ook terugziet tijdens een wedstrijd zoals deze, met veel publiek langs de lijn. Dat is niet gelukt. En dat is jammer, want zo heeft dit publiek niet helemaal de juiste indruk van onze ploeg kunnen krijgen."

Blij met trainingskamp
Naast het feit dat Alflen niet helemaal happy was over het vertoonde spel, baalde hij van de blessure die Ruud Boymans opliep. Al in de vijfde minuut moest hij zich laten vervangen, nadat bij een ongelukkige val zijn schouder uit de kom was geschoten. "Echt jammer is dat", zei Alflen, die op onder anderen Chris Kum geen beroep deed. Kum was de afgelopen week ziek, had daardoor de nodige trainingen gemist en was nog niet toe aan het spelen van een oefenduel. "Pure pech ook. Chris heeft het goed te pakken gehad en is een paar kilootjes afgevallen. Hij moet weer aansterken. Wat dat betreft is het ook fijn dat we op trainingskamp gaan komende week. Dan kunnen we de hele week intensief werken.