In de 'Poule des Doods' van het WK verloor Australië maandagavond ook zijn derde groepswedstrijd. Waren Chili en Nederland onlangs al te sterk voor de Socceroos, deze keer bleek in Brazilië ook Spanje een maatje te groot voor de Aussies: 0-3. Voor Tommy Oar, de Australische aanvaller van FC Utrecht, was opnieuw een basisplaats gereserveerd door bondschoach Ange Postecoglou.

Oar werd wederom als linksbuiten opgesteld door keuzeheer Postecoglou en trof in Juanfran zijn directe tegenstander. De aanvaller van FC Utrecht maakte het de verdediger van Atlético Madrid zo nu en dan lastig, maar kon evenals de rest van de Australische ploeg nooit voor heel grote problemen zorgen bij de regerend wereldkampioen. 

Na de pauze - Spanje stond op dat moment met 0-1 voor via een doelpunt van David Villa - moest Oar de strijd staken. Na een klein uur voetballen botste hij op tegen Real Madrid-verdediger Sergio Ramos en daarbij bezeerde Oar zijn knie. Daarop besloot Postecoglou de linksbuiten te vervangen door James Troisi. In het laatste half uur van de wedstrijd, zonder Oar in het veld dus, bepaalden de Spanjaarden de eindstand op 0-3. Fernando Torres (Chelsea) en Juan Mata (Manchester United) pikten nog een doelpunt mee.

Voor Australië zit het WK van 2014 er nu op. De Socceroos slaagden er in de Poule des Doods weliswaar wél in om het zijn tegenstanders lastig te maken, maar kon tegen Chili (1-3), Nederland (2-3) en Spanje (0-3) uiteindelijk niet voor een stunt zorgen.