Linkervleugelverdediger Kenny Teijsse trekt in de nieuwe jaargang het shirt van Sparta Rotterdam aan. De 21-jarige Amsterdammer wordt door FC Utrecht voor één seizoen verhuurd aan de Rotterdamse Jupiler League-club.

Teijsse werd in de jaargang 2012/2013 door FC Utrecht uitgeleend aan FC Oss en kwam afgelopen seizoen als huurling uit voor Helmond Sport. Nu maakt de linksback zich dus op voor een seizoen in dienst van Sparta Rotterdam. En dat is goed voor zijn ontwikkeling, zo stelt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff. “Het is algemeen bekend dat de Jupiler League een ontwikkelingscompetitie is bij uitstek”, zo vertelt hij. “Als jonge speler kun je in die competitie ervaring opdoen en jezelf verbeteren. Dat heeft Kenny al gedaan in Oss en Helmond. Nu, in Rotterdam, kan hij een volgende stap zetten in zijn ontwikkeling en ervaren wat het is om te spelen om de bovenste plaatsen.”

Teijsse is de tweede speler die vanuit FC Utrecht de tijdelijke overstap maakt naar Sparta Rotterdam. Onlangs werd al bekend dat verdediger Aleksandar Bjelica Stadion Galgenwaard komend seizoen verruilt voor Het Kasteel.