FC Batata gaat de geschiedenisboeken in als dé winnaar van het FC Utrecht 5e en 6e Generatie Voetbaltoernooi, editie 2014. Het team – er deden twaalf ploegen uit Utrecht en omstreken (Maarssen, De Bilt, Amersfoort, IJsselstein) mee aan het toernooi dat op Sportpark De Vryheit in Vleuten werd gespeeld – was afgelopen zaterdag in de finale te sterk voor De Strijders. Op de derde plaats van het toernooi eindigde De Kasten.

Niet alleen stonden er vele tientallen supporters op én rondom de velden van DESTO in Vleuten, ook bracht een FC Utrecht-delegatie een bezoek aan het toernooi. Algemeen Directeur Wilco van Schaik, Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruyff, trainer/coach Robby Alflen en de spelers Jens Toornstra en Mark van der Maarel gaven acte de préséance. Zij namen uitgebreid de tijd om met supporters te kletsen of, in het geval van Toornstra en Van der Maarel, een balletje te trappen met en handtekeningen uit te delen aan de jongste FC Utrecht-fans.

Jong FC Utrecht-doelman Mike Havekotte, die enkele uren eerder nog landde op Schiphol, verdedigde het doel tijdens de Penaltybokaal. Die prijs was een prooi voor Marciano Rijnders van FC Amersfoort.

Het toernooi werd afgesloten met een barbecue en was speciaal voor supporters tussen de 16 en 24 jaar (de zogeheten 5e en 6e generatie) georganiseerd om hen te bedanken voor hun betrokkenheid en ondersteuning in het afgelopen seizoen.